Een ‘writers block’ kent iedereen die schrijft vast wel. Zo kun je ook een ‘content block’ hebben: je wil content maken, maar je hoofd is blanco en levert niets nuttigs waarmee je lekker aan de slag kunt. Vandaag deel ik tien creatieve ideeën voor social media posts. Kijk je mee?

Tien creatieve ideeën voor social media posts

 1. Achter de schermen
  Laat zien wat er gebeurt achter de schermen bij jouw bedrijf of organisatie. Bijvoorbeeld: een foto van je team tijdens een brainstormsessie of een kijkje in het productieproces.
 2. Instructievideo’s
  Maak een korte video waarin je uitlegt hoe jouw product of dienst werkt, of geef tips en trucs die relevant zijn voor jouw doelgroep.
 3. Wedstrijden
  Organiseer een wedstrijd en vraag mensen om deel te nemen door bijvoorbeeld hun favoriete productfoto te delen en gebruik te maken van een specifieke hashtag.
 4. Quizzen
  Maak een quiz waarin mensen kunnen testen hoe goed ze jouw product of dienst kennen, of hun kennis van een specifiek onderwerp kunnen testen.
 5. Trending topics
  Speel in op trending topics en pas deze toe op jouw eigen bedrijf of organisatie. Zo kun je bijvoorbeeld een Instagram-reel maken met grappige ondertitels.
 6. Gebruikersverhalen
  Vraag klanten of gebruikers om hun verhaal te delen over hoe jouw product of dienst hen heeft geholpen, en deel deze verhalen op social media.
 7. Quotes
  Maak gebruik van inspirerende quotes die relevant zijn voor jouw bedrijf of organisatie, en deel deze op social media.
 8. Throwback thursday
  Deel foto’s van vroeger om een nostalgische sfeer te creëren, of om te laten zien hoe jouw bedrijf of organisatie is gegroeid.
 9. Live streams
  Organiseer een live stream waarin je bijvoorbeeld vragen beantwoordt of een productdemonstratie geeft.
 10. Infographics
  Maak een infographic om jouw doelgroep te informeren over een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld: de voordelen van jouw product of dienst.
En, gaat je hoofd weer een beetje ‘aan’ na het lezen van deze creatieve ideeën voor social media posts? Zo ja, go go go! Zo nee, ik help je graag met nog meer content suggesties die bij jou en je bedrijf passen. Laat het weten als ik je kan helpen. 
Banner content brainstorm regenboog