(online) zichtbaarheid | communicatieadvies
Uitgelichte afbeelding

Aanbod

Ben je overtuigd van het belang van (online) zichtbaarheid voor jou en je bedrijf? Dan is de volgende stap om hier consequent mee aan de slag te gaan. Een doordachte communicatiestrategie, goede content op je site en op je social media kanalen… Het vraagt om een aanpak die past bij jou en je bedrijf en om een planning die ervoor zorgt dat je overzicht hebt en zo precies weet wanneer je wat moet doen. Lastig?

Je bent niet de enige. Het is ook niet zo dat iedereen goed is in het creëren van (online) zichtbaarheid of, nog belangrijker, het leuk vindt en er gevoel voor heeft. Je bent ten slotte ondernemer geworden omdat je goed bent in jouw vak. Maar om jouw dienst of product te kunnen verkopen, zul je moeten zorgen voor een goede zichtbaarheid bij je doelgroep(en). Kortom, of je behalve je eigen vak ook even marketing, communicatie en content management erbij wil doen. En goed graag.

Het kan ook anders

Je kunt uiteraard op de houtje-touwtje, vaak ad hoc, manier doorgaan, maar je kunt er ook voor kiezen om je communicatie-aanpak uit te besteden. Hierdoor gaat de kwaliteit van je zichtbaarheid direct omhoog en wordt je zichtbaarheid en bereik snel vergroot. En nog belangrijker: jij krijgt weer meer tijd om aan je vak te besteden en kansen op omzet te genereren! Pure winst dus.

Je zorgen rond content neem ik met liefde voor je uit handen. Van strategie tot planning en creatie. We bepalen eerst samen wat je doel is, wat wil je bereiken? Dan kiezen we de tone-of-voice die past bij de doelgroep. Vervolgens ga ik voor je aan de slag met het uitwerken van de strategie (denk aan doelgroepen, kanalen, rubrieken), volgt er daarna een degelijke contentplanning en kan ik zelfs de contentcreatie en het delen voor je uit handen nemen. Jij bepaalt uiteraard helemaal zelf wat je zelf wil/kan doen en wat je liever aan mij overlaat: het hele traject, projecten of incidenteel. Alles is bespreekbaar.

Een paar voorbeelden:

BLOGGEN
Onderzoek wijst uit dat je 55% meer bezoek naar je website genereert als je blogt. Zonder advertentiebudget brengt Google ze naar jouw website. Daarnaast kun je door te bloggen je expertise zichtbaar maken en daarmee dus je toegevoegde waarden laten zien aan jouw doelgroep(en). Maar ja, bloggen kost tijd en die tijd heb je niet altijd? Ik kan je helpen! Ik blog graag en vaak namelijk.

NIEUWSBRIEF
Voor het engagement met je volgers en relaties is een periodieke nieuwsbrief ideaal. De abonnees hebben zelf gekozen om jouw nieuwsbrief te willen ontvangen en je weet dus precies wie deze ontvangen en dat ze je boodschap meekrijgen. Een groot verschil met posten via de socials waarvan je dit niet zo kunt zeggen. Je kunt een nieuwsbrief gebruiken om content die je her en der hebt gedeeld nog eens onder de aandacht te brengen. Je kunt er call to actions in meenemen, winacties en speciale aanbiedingen voor de ontvangers van de nieuwsbrief. Ik help je graag met het samenstellen van je nieuwsbrieven!

 

Er is meer!
Uiteraard is er nog veel meer leuks te doen en bedenken om jouw zichtbaarheid te vergroten. Naast de ‘usual suspects’ als Intstagram, Facebook en LinkedIn is er ook nog Pinterest bijvoorbeeld. Je zou het misschien niet zo 1-2-3 denken maar hier komt een heleboel verkeer vandaan voor mijn blog Pukster.nl. En dan hebben we het nu alleen nog over de voor de hand liggende online kanalen.

Anyway, ik beloof je dat ik je kan helpen mooie stappen te zetten met content en zichtbaarheid. Uiteraard bespreken we van tevoren wat het doel is, wat de looptijd van de opdracht is en wat de kosten zijn. Wil je meer weten of me een keer face-to-face spreken neem dan vooral contact met me op. Graag tot snel!

 

BANNER CONTENT BRAINSTORM

Laat een antwoord achter