Ben je overtuigd van het belang van (online) zichtbaarheid voor jou en je bedrijf? Dan is de volgende stap om hier consequent mee aan de slag te gaan. Goede content op je site en op je social media kanalen… Het vraagt om een strategie die past bij jou en je bedrijf en om een planning die ervoor zorgt dat je overzicht hebt en zo precies weet wanneer je wat moet doen. Lastig?

Je bent niet de enige. Het is ook niet zo dat iedereen goed is in het creëren van online zichtbaarheid of, nog belangrijker, het leuk vindt en er gevoel voor heeft. Je bent ten slotte ondernemer geworden omdat je goed bent in jouw vak. Maar om jouw dienst of product te kunnen verkopen, zul je moeten zorgen voor een goede zichtbaarheid bij je doelgroep(en). Kortom, of je behalve je eigen vak ook even marketing, communicatie en content management erbij wil doen. En goed graag.

Het kan ook anders?

Je kunt uiteraard op de houtje-touwtje, vaak ad hoc, manier doorgaan, maar je kunt er ook voor kiezen om je contentcreatie ?en social media management uit te besteden. Hierdoor gaat de kwaliteit van je zichtbaarheid direct omhoog en wordt je zichtbaarheid en bereik snel vergroot. En nog belangrijker: jij krijgt weer meer tijd om aan je vak te besteden en kansen op omzet te genereren! Pure winst dus.

Hoe werkt het?

Alle zorgen rond content neem ik met liefde voor je uit handen. Van strategie tot planning en creatie. We bepalen eerst samen wat je doel is, wat wil je bereiken? Dan kiezen we de tone-of-voice die past bij de doelgroep. Vervolgens ga ik voor je aan de slag met het uitwerken van de strategie (denk aan doelgroepen, kanalen, rubrieken), volgt er daarna een degelijke contentplanning en kan ik zelfs de contentcreatie en het posten op je social media kanalen voor je uit handen nemen. Jij bepaalt uiteraard helemaal zelf wat je zelf wil/kan doen en wat je liever aan mij overlaat: het hele traject, projecten of incidenteel. Alles is bespreekbaar.

Een paar voorbeelden:

Bloggen
Ik schrijf blogs voor je die ik ook voor je post op social media kanalen (Facebook, Twitter, LinkedIn enzovoort). Hiervoor moet je me uiteraard wel toegang geven tot jouw (bedrijfs)accounts. Heb je nog geen accounts op de nodige social media? Dat kan ik ook voor je regelen. De onderwerpen mag je zelf aandragen of laat je aan mij over. Wat jij fijn vindt. Als je een WordPress-site hebt kun je een account voor mij aanmaken zodat ik het blog direct daar voor je kan schrijven en plaatsen. Daarbij zorg ik ook voor een goede vindbaarheid door SEO-proof te schrijven.

Instagram
Heb je een Instagram-account maar heb je af en toe geen idee wat je ermee moet? Of vind je het lastig om een consequente herkenbare stijl toe te passen? Ik ben een echte Instagram-liefhebber en help je graag vooruit. Instagram is ten slotte nog steeds  aan de weg aan het timmeren als het gaat om het aantal gebruikers en bereik. Samen zorgen we ervoor dat jouw zichtbaarheid groeit!

Nieuwsbrief
Voor het engagement met je volgers en relaties is een periodieke nieuwsbrief ideaal. Je kunt een nieuwsbrief gebruiken om content die je her en der hebt gedeeld nog eens onder de aandacht te brengen. Je kunt er call to actions in meenemen, winacties en speciale aanbiedingen voor de ontvangers van de nieuwsbrief.

Er is meer!
Uiteraard is er nog veel meer leuks te doen en bedenken om jouw zichtbaarheid te vergroten. Pinterest bijvoorbeeld. Je zou het misschien niet zo 1-2-3 denken maar hier komt een heleboel verkeer vandaan voor mijn blog Pukster.nl.

Anyway, ik beloof je dat ik je kan helpen mooie stappen te zetten met content en zichtbaarheid. Uiteraard bespreken we van tevoren wat het doel is, wat de looptijd van de opdracht is en wat de kosten zijn. Wil je meer weten of me een keer face-to-face spreken neem dan vooral contact met me op. Graag tot snel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *