Je ziet ze overal: afbeeldingen met tekst. In blogs, op Instagram, Facebook en LinkedIn. Logisch want mooi beeld helpt om iets onder de aandacht te brengen. Canva is een ideale (online) tool die je helpt om in een handomdraai mooie illustraties te maken. Werk jij al met Canva??

Naast Canva zijn er nog veel meer tools en programma’s waarmee je doel kunt bereiken. Persoonlijk ben ik fan van Canva omdat het super eenvoudig werkt en over een app beschikt zodat je overal een mooi beeld kunt cre?ren. Nog een voordeel: het is een online programma dus je hoeft er niets voor te downloaden en/of installeren.

Canva: is de gratis versie voldoende?

Of het nu gaat om een illustratie voor Instagram of om een visitekaartje, flyer, poster, Facebook header of wat dan ook: je kunt het allemaal maken met Canva.?Ik doe het nog steeds met de gratis versie en daar kun je echt al heel veel mooie dingen mee maken. Je kunt kiezen uit een hele rits template maar ook een ‘blank canvas’ kun je zelf omtoveren tot een mooi beeld. Canva stelt talloze afbeeldingen, vormen, teksten en kleuren gratis beschikbaar maar je kunt ook je eigen foto’s uploaden. Je kunt eerst 30 dagen een gratis trial versie uitproberen voordat je definitief upgrade trouwens, mocht je het overwegen.

Canva

Handig: de Canva app

Ik heb de Canva app op mijn iPhone en gebruik ‘m regelmatig. Even snel een quote maken waar ik ook ben is zo gefixt. Je kunt je creatie vervolgens gelijk delen vanuit de app op social media of de afbeelding opslaan in je filmrol. Samen met de desktopversie kun je dus altijd en overal aan de slag.

Nu ben ik nieuwsgierig: gebruik jij ook Canva?voor het maken van illustraties? Of?gebruik jij liever een andere tool? Let me know!?