Als je al de nodige evenementen hebt meegemaakt, weet je hoe waardevol betrouwbare leveranciers zijn. Leveranciers waarmee je afspraken kunt maken die ook worden nagekomen. Mensen die net zo graag een perfect eindresultaat willen als jijzelf. Hoewel er tegenwoordig veel meer naar het bedrag onder de streep wordt gekeken, kan ik uit ervaring zeggen dat dat niet zaligmakend is.

Hoewel we natuurlijk allemaal graag voor het spreekwoordelijke dubbeltje op de eerste rij willen zitten is goedkoop ook vaak duurkoop. Clich? maar waar. Ik betaal liever iets meer met de wetenschap dat het altijd goed gaat, dan dat ik goedkoper uit ben (en dus budget overhoud) en vervolgens niet tevreden ben over de gang van zaken of, nog erger, het resultaat. Betrouwbare leveranciers om je heen verzamelen is dan ook goud waard.

Betrouwbare leveranciers: hoe het niet hoort

Onlangs was het weer tijd voor een evenement in de vorm van een opening. De openingshandeling bestond uit een grote taart die werd aangesneden. De specificaties van die taart waren super eenvoudig: vierkant, wit marsepein, alleen het logo in het midden, geen versieringen. De taart die werd geleverd was rechthoekig met een scheef logo en volop versierd met toefjes slagroom, stukjes fruit en chocolade. Hoe dat kan? Ik kon niet rechtstreeks voor een leverancier kiezen vanwege de protocollen binnen het bedrijf. Om precies te zijn zaten er twee partijen tussen mij en de banketbakker, lees ruis. Van tevoren was het voor mij al duidelijk dat van alle dingen die georganiseerd moesten worden, de taart een issue kon worden. Vervelend maar niets meer aan te doen op dat moment. En de volgende keer pakken we dat natuurlijk heel anders aan.

Betrouwbare leveranciers: hoe het wel hoort

Betrouwbare leveranciers: Eurotex HoutenSlechts ruim twee weken voor de opening besloten we dat een give away leuk zou zijn. Het liefst in de vorm van individueel verpakte vierkante chocolaatjes met op de verpakking het logo. Dus nam ik contact op met Remko van Eurotex. Remko en ik gaan inmiddels al zo’n twintig jaar terug als het op samenwerken en relatiegeschenken aankomt (we worden oud Remko). Remko was op dat moment met zijn gezin op vakantie in Spanje maar toonde zoals vanouds zijn betrokkenheid. Lang leve WhatsApp. Chocolaatjes waren niet haalbaar op deze korte termijn dus vroeg ik wat wel mogelijk was. Uit die selectie maakten we een keuze, leverden logo en dergelijke aan en Remko ging aan de slag. En zoals altijd werd de give away met bedrukking keurig op tijd geleverd. Er waren zelfs nog twee dagen over voor de opening plaatsvond. Dat het goed zou gaan wist ik van tevoren. Remko stapt namelijk desnoods zelf in de auto om de levering op tijd te brengen. Hoera voor Remko! Een van de betrouwbare leveranciers waar ik altijd met plezier mee samenwerk.

Het mag duidelijk zijn dat ik Eurotex van harte aanbeveel maar de boodschap is vooral: goedkoper is niet altijd beter. Je kunt jezelf een boel stress besparen en vol overtuiging je deadline halen als je weet wat je aan je betrouwbare leveranciers hebt.?