Morgen is het alweer de laatste dag van dit jaar. Een dag waarop we de champagne koud zetten, vuurwerk inkopen en samen met gezin, vrienden en/of familie aftellen naar 2017. Ook een dag waarop heel wat goede voornemens worden gemaakt en uitgesproken. Doe jij aan goede voornemens??

Ik ben er niet zo van. Als je iets wilt waarom dan daarmee starten op 1 januari? Maar dat is misschien mijn nuchterheid. Ik kan me best voorstellen dat zo’n heel fris jaar voor je, een moment is waarop je besluit het anders te gaan doen. Maar waarom komt er van veel van die goede voornemens dan vervolgens helemaal niets terecht? Hoe dan ook, ik ga er eens voor zitten om te bedenken wat mijn plannen zijn voor 2017.

Goede voornemens? Ik noem het liever plannen!

Plannen om naar toe te leven zijn altijd leuk. Of het nu gaat om een vakantie die in het verschiet ligt of een stapel boeken die op je ligt te wachten om gelezen te worden. Maar zeker net zo goed als het gaat om plannen op werkgebied. Tijd om nieuwe leuke dingen te bedenken!

1. Voor Humanvalue wil ik het komende jaar de zichtbaarheid vergroten. Kort gezegd: ook voor mezelf eens ?cht goed doen waar ik klanten mee help. Hoe? Dat gaat niet van de ene op de andere dag maar is een continue proces.?Bijvoorbeeld door regelmatig te bloggen om klanten en prospects nog beter te laten zien wie Sabine is en wat ik te bieden heb. Door consequent te posten op social media als Facebook, Instagram en LinkedIn. De afgelopen maanden ben ik daar al meer mee aan de slag gegaan en komend jaar ga ik daar mee door.

2. Pukster is per 1 januari aanstaande een jaar webwinkel-af. Van 2011 tot en met 2015 was Pukster mijn webwinkel in originele en voedzame tussendoortjes. Hoewel ik de marketing van de webwinkel super leuk vond, begon de handeling van de orders me tegen te staan in de loop van 2015. Ik bouwde de website om van webwinkel naar een blog met talloze recepten en ander leuks dat met good food te maken heeft. Voor Pukster wil ik dit jaar behalve nog meer recepten, boekentips en uittips meer persoonlijke blogs schrijven. Pukster meer een ‘gezicht’ geven. En ja, daar hoort dus ook bij dat ik vaker selfies zal plaatsen op Instagram bijvoorbeeld. Ook al is dat buiten?mijn comfort zone…

3. Een deel van mijn werkweek werk ik bij de nieuwe bibliotheek in Almere als account manager voor ZEPservice. ZEPservice is een nieuw online product voor ZZP-ers. Nieuwsgierig? Je mag het een maand lang gratis proberen dus maak daar vooral gebruik van! Voor ZEPservice draait het dit jaar ook om zichtbaarheid vergroten en uiteraard vooral om het aansluiten van abonnees. Behalve het online platform bieden we ook een interessant programma aan workshops en evenementen voor ZZP-ers. De eerste activiteiten, zoals de workshop elevator pitch en twee edities van Speaker’s Night Zakelijk zijn al gepland maar er volgt nog meer leuks. Hou je de agenda in de gaten?

Aangezien ik altijd meer idee?n heb dan tijd is het soms echt een kwestie van keuzes maken, maar plannen heb ik altijd genoeg. Heb jij goede voornemens voor 2017? Of zie je wel wat het jaar je brengt? Hoe dan ook: een fijne jaarwisseling!?