vakantie inspiratieOp vakantie zorgen de andere omgeving, nieuwe indrukken en ervaringen, het even niets moeten en de ontspanning vaak voor nieuwe inspiratie in idee?n. En wachten tot ik weer thuis ben om daar iets mee te doen zorgt eerder voor onrust dan wanneer ik er gelijk mee aan de slag kan. Herkenbaar?

Terwijl ik dit typ bevind ik me op vakantie. Eerder deze vakantie schreef ik al twee artikelen voor Like&Love(it!) en mailde ik met een collega. En nee, ik ervaar dat niet als werk. In tegendeel, ik vind het heerlijk om te doen. Ik weet dat niet iedereen dat gevoel deelt. Bijvoorbeeld door de reactie die ik ontving via Instagram toen ik een foto plaatste van de boeken waar ik reviews voor schreef: “Je hebt vakantie! Werken is voor mij geen vakantie hoor”. Maar zoals ik al zei, het voelt voor mij niet als werk maar als ontspanning. En die boeken heb ik tijdens deze vakantie gelezen dus ook daar kom ik, anders als thuis, weer lekker aan toe. Ik ben sowieso niet van het type ‘ligt de hele dag op het strand’. Saai vind ik dat haha.

Hoe ik omga met vakantie inspiratie?

‘Vroeger’ kon je met je vakantie inspiratie niet veel anders dan je ingevingen ergens noteren en wachten tot je thuis weer achter de computer kon kruipen om het uit te werken. Hoe anders is dat nu. Vanaf je telefoon, tablet of laptop geef je in no time vorm aan dat wat in je hoofd zit. Want eenmaal veilig opgeslagen zorgt voor rust in het hoofd ?n ruimte voor nog meer nieuwe idee?n. Dit is dan wel afhankelijk van WiFi dat dusdanig werkt dat je ook echt even lekker aan de slag kunt.

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben zeker niet de hele tijd bezig met uitwerken van vakantie inspiratie. Het is echt wel vakantie en dat betekent dat niets moet en alles mag. Heerlijk! En dan straks weer met volle accu aan de slag.