De laatste maand van 2019 is aangebroken. Een maand die sowieso altijd hysterisch is met alle feestdagen en twee jarige broers, maar dit jaar doen we er nog een schepje bovenop. Vandaag is namelijk de overdracht en krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis! Dat betekent dat we ook nog volop in de verbouwingsmodus gaan. Maar ik kijk eerst nog even terug naar november. Lees je mee?

Je zult begrijpen dat ik niet kan wachten tot alles vorm krijgt in het nieuwe huis en de verhuizing nadert… Tot die tijd wordt het even buffelen maar dat komt goed. Ons huidige huis is ondertussen definitief verkocht en dat geeft ook een stukje rust. Het eerste trimester 3VWO van grote broer zit erop en kleine broer viert deze week op school voor het eerst Sinterklaas met surprises. En langzaam maar zeker kijken we allemaal uit naar de kerstvakantie. Jij ook?

Pukster.nl in november

In november kwam er een flink aantal blogs voorbij op mijn (food)blog Pukster.nl. Uiteraard weer lekkere nieuwe recepten, maar ook weekmenu’s, book reviews en een winactie bijvoorbeeld.  Als je zeker wilt weten dat je de weekmenu’s (en ander leuks) niet mist, meld je dan even aan voor de nieuwsbrief van Pukster . Mocht je niet zeker zijn of je alle blogs van november hebt gelezen, ik zet ze nog even op een rijtje. 

wrapup Pukster november

Friday Favorites #25: Sweet Sensation peren, boots, Decléor…
Vandaag is het weer tijd voor friday favorites met dit keer onder andere Sweet Sensation peren, boots en Décleor… Kijk je mee naar mijn favorieten?

Weekmenu #2: Hollandse kost
Tijd voor het tweede weekmenu! De oplossing voor de dagelijkse struggle met de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Boodschappen doen en koken maar!

De top tien recepten van oktober
Een nieuwe maand is een mooi moment om een lijstje te maken met de top 10 recepten uit oktober. Benieuwd wat er allemaal in staat, kijk dan snel verder!

Hier wil je je dag beginnen: +Factory Girl
Bianca ging brunchen bij +Factory Girl: een nieuw geopende hotspot in de Pijp in Amsterdam waar je de hele dag kunt ontbijten/brunchen/lunchen. Lees je mee?

Wijnliefhebbers opgelet: win een wijnreis voor 2 personen!
Met z’n tweeën naar Frankrijk, een rondleiding met (wijn)luch door Château La Fleur-Pétrus, overnachten… Klinkt goed toch? Lees hier hoe je kans maakt!

Kookboekenweek 2019: kook mee en win!
Van 8 t/m 17 november is het Kookboekenweek en ik ging vast aan de slag. Als jij ook de keuken in gaat tijdens deze week, maak je kans op leuke prijzen! Lees je mee?

Crunchy speculaasmuffins: december-proof
Niet alleen ging het hele huis heerlijk ruiken, maar het proeven van deze crunchy speculaasmuffins was ook feest. Kop warme choco erbij en genieten maar!

All you can read #6: deze vijf boeken las ik
Als je bij de bibliotheek werkt en van lezen houdt, sleep je het nodige mee naar huis. Kijk je mee naar de laatste ‘oogst’ in deze All you can read #6?

Vers uit de oven | Ajda Mehmet
Ik kreeg pas geleden het nieuwe boek van Ajda Mehmet toegestuurd: Vers uit de oven. Ik vertel je wat je kunt verwachten van het boek. Lees je mee?

Sinterklaas brownies met kruidnoten en witte chocolade
Als Sint weer in het land is, kun je ook weer los met Sinterklaas bakseltjes. Wat dacht je van deze Sinterklaas brownies met kruidnoten en witte chocolade?

Weekmenu #3: easy does itTijd voor het derde weekmenu! De oplossing voor de dagelijkse struggle met de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Boodschappen doen en koken maar!

Homemade Chinese tomatensoep
Toen de man subtiel opmerkte dat hij Chinese tomatensoep lekkerder vindt dan gewone, kwam er niet lang daarna een pan Chinese tomatensoep. Check het recept!

Stoofbijbel | Julius Jaspers
Stoof-liefhebbers opgelet, deze Stoofbijbel mag niet in je kast ontbreken! Meer dan 150 recepten van Julius Jaspers. Daarmee kom je de winter wel door toch?

Sinterklaas toetje met yoghurt en kruidnoten
Bij een leuke pakjesavond hoort natuurlijk ook een lekker toetje. Ik maakte deze gezellige Sinterklaas toetjes met yoghurt en kruidnoten. Check het recept!

Linguine met garnalen, tomaat, peterselie en citroen
Van dit bordje linguine met garnalen, tomaat, peterselie en citroen werd ik dus serieus blij. Heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.

Nieuwsgierig naar Aspire drinks? Ik ook! + winactie
Ik ontving een set Aspire drinks in vier verschillende smaken en nam de proef op de som. Extra leuk: jij kunt ook een set winnen! Lees je mee?

Quiche met courgette, spek, rode ui en geitenkaas
Ik nam tijdens de vakantie in Frankrijk een fijne bakvorm mee. Die kwam goed van pas voor dit recept voor quiche met courgette, spek, rode ui en geitenkaas.

De nieuwe bibliotheek

November vloog voorbij, ook wat mijn werk bij de nieuwe bibliotheek betreft. Zo was er weer voldoende content te delen via de social media kanalen, was het Kookboekenweek (mét winactie die nog loopt) en bedachten we het format voor een kerstvideo (wordt vervolgd). De Co-work day voor komende donderdag (5 december) is uitverkocht maar je kunt alvast een plekje reserveren voor de Co-work day op 9 januari. De inspiratiesessie gaat die keer over mindset voor ondernemers.Op 11 december staat er ook weer een Fempreneur in the City op het programma. Het thema van dit netwerkvent voor ondernemende vrouwen is tijdens de laatste editie van dit jaar#Video | Business. Mochten er nog meer interessante events (met een vleugje ‘business’) aankomen dan laat ik dat zeker weten via mijn social media kanalen. Wat ik wel al kan vertellen, is dat we hard gaan bouwen aan een toffe community voor professionals waarin kennisdelen, (net)werken en inspiratie opdoen centraal staan. Wil je deel uitmaken van deze community? Laat het me vooral weten; we zoeken nog ambassadeurs!

Tot zover de wrapup van november. Weer een flink drukke maand maar wel een lekker productieve en geslaagde maand. Dat (feestmaand) december maar net zo mag verlopen. 

Categorieën: Bloggen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *