Met de start van november komt voor mij gevoelsmatig het einde van het jaar supersnel dichterbij. En daarmee ook het gevoel alsof er in die twee maanden nog heel veel ‘moet’. Deels is dat natuurlijk ook zo, maar verder is het gewoon een maand als alle andere. Ik vind het wel een mooi moment om even terug te blikken op de afgelopen maand. Kijk je mee? 

Oktober was voor ons vooral de maand waarin we super druk waren met de verhuizing. Niet alleen met alles uitzoeken en regelen voor het nieuwe huis, maar ook met bezichtigingen van ons huidige huis. Maar met resultaat; de planning voor het nieuwe huis begint goed vorm te krijgen en ons huis is (onder voorbehoud van financiering) verkocht. Dit alles kwam bovenop ons verder toch al best drukke leven, dus dat is even aanpoten. Soms gaat dat heel soepel en soms kost dat wat moeite. Maar hé, het is voor een goed doel dus gaan we vrolijk door. Nog een paar weken en dan krijgen we de sleutel!

Pukster.nl in oktober

In oktober kwam er een flink aantal blogs voorbij op mijn (food)blog Pukster.nl. Uiteraard weer lekkere nieuwe recepten, maar ook het eerste weekmenu bijvoorbeeld. Vanaf nu hoef je, als je wilt, niet meer na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Als je zeker wilt zijn dat je het weekmenu niet mist, meld je dan even aan voor de nieuwsbrief van Pukster en je ontvangt het menu vanzelf in je mailbox. Mocht je niet zeker zijn of je alle blogs van oktober hebt gelezen, ik zet ze nog even op een rijtje. 

wrapup Pukster

Frittata met gerookte zalm, courgette en tomaat
Frittata’s maak ik regelmatig. Dit keer werd het een frittata met gerookte zalm en courgette. Stukje brood of een frisse salade erbij en smullen maar!

Snijbonen met tomaat en ui
Snijbonen eten we hier bijna wekelijks en dan is een beetje variatie nooit weg toch? Laatst maakte ik dan ook deze snijbonen met tomaat en ui.

Oreo brownies om je vingers bij af te likken
Als je vindt dat je toe bent aan troostvoer, iets te vieren hebt of wat dan ook: ga nu de keuken in en maak deze Oreo brownies! Thank me later 😉

Apple crumble ontbijtpotjes met havermout
Apple crumble ontbijtpotjes met havermout om de dag mee te starten. Dat klinkt toch heerlijk? Ik vind het in ieder geval een feest. Check het recept!

Croque Monsieur: een tosti zoals de Fransen ‘m maken
Als je denkt dat je in Frankrijk een ‘gewone’ tosti krijgt als je voor een croque monsieur gaat, kijk je raar op. Maar o zo lekker! Zo maak je ze.

Friday Favorites #24: HappySocks, etherische olie, een kapstok…
Tijd voor friday favorites! Met dit keer onder andere HappySocks, etherische olie en een kapstok… Kijk je mee naar mijn favorieten?

Traybake met kip, gehakt, aardappel en tomaat
Persoonlijk ben ik dol op zo’n bakplaat vol met lekkers uit de oven. Dit keer maakte ik een traybake met kip, gehakt, aardappel, tomaat en sjalotten. Yum!

Lekker Fred | Freddy Tratlehner
Laat je niet op het verkeerde been zetten door het omslag van ‘Lekker Fred’. Dit boek is te leuk! En niet alleen door de heerlijke recepten. Lees je mee?

Zuurkoolschotel met bloemkoolpuree
Zuurkoolschotel met bloemkoolpuree? Jazeker! Dat is namelijk een fantastisch alternatief voor aardappelpuree. En je fietst er ook nog wat extra groenten in.

Snelle tomatensoep: voedzaam en lekker!
Deze snelle tomatensoep stond in no time op tafel en ik kon op de zaterdagavond van een lekker soepie smullen, waar ik mijn zinnen op had gezet.

Weekmenu #1: lekker herfsterig
Het eerste weekmenu is een feit! Hiermee hoef je niet meer na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’.

Stamppotje met snijbonen en wortel
Stamppotjes zijn toch wel het ultieme Hollandse comfortfood, of niet? Dit stamppotje met snijbonen en wortel smaakte dan ook heerlijk. Check het recept!

Van de plank | Sabrina Fauda Role
Mocht je net als ik graag een snackplank op tafel zetten, lees dan zeker even mee. Ik kreeg namelijk ‘Van de plank’ van Sabrina Fauda-Role. Wat een feest!

BBQ skills verbeteren? Workshop o’clock!
Er is van alles aan BBQ skills te leren én ik wil een buitenkeuken in het nieuwe huis dus tijd voor een barbecue workshop. Of twee…

Brandweerfeestje bij jou thuis? Zo doe je dat!
Vanaf nu regel je met deze leuke printables een geweldig brandweerfeestje bij jou thuis. Zeker weten dat de jarige brandweerfan je eeuwig dankbaar is!

Leon&León Fries – een friet revolutie
Karlijn ging naar de introductie van Leon&León Fries. Uiteraard heeft ze de nieuwe koolhydraatarme friet uitvoerig geproefd. Ze vertelt er alles over!

De nieuwe bibliotheek

Oktober was ook voor mijn werk bij de nieuwe bibliotheek lekker druk. We zien het aantal volgers op onze social media kanalen groeien en dat betekent dat onze inspanningen niet voor niets zijn. Top! De Co-work day voor komende donderdag (7 november) is uitverkocht dus als je in december wil komen co-werken, zorg dan dat je op tijd een plek reserveert. Corina Evers laat dan zien hoe je PowerPoint inzet voor jouw Instagram-posts. Handig! Op 11 december staat er ook weer een Fempreneur in the City op het programma. Het thema van dit netwerkvent voor ondernemende vrouwen is tijdens de laatste editie van dit jaar #Video | Business. Mochten er nog meer interessante events (met een vleugje ‘business’) aankomen dan laat ik dat zeker weten via mijn social media kanalen.

Tot zover de wrapup van oktober. Een dubbel drukke maand maar wel een lekker productieve en geslaagde maand. Dat november maar net zo mag verlopen. 

Categorieën: Bloggen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *