In het laatste weekend van maart gaat de klok weer een uur vooruit naar zomertijd. Langere avonden met daglicht komen eraan! Elk jaar weer een onderwerp van discussie en daarmee ook een mooie gelegenheid om op in te haken met je content. Als je het een beetje handig aanpakt heb je namelijk zelfs een ‘evergreen’ te pakken: een blog dat ieder jaar weer opnieuw goed gevonden wordt, terwijl je er geen inspanningen voor hoeft te doen.

Jaarlijks terugkerende feestdagen en events zijn sowieso fijn als het gaat om vindbaarheid. Ieder jaar opnieuw wordt er gezocht op dezelfde zoekwoorden. En als jouw content daarmee matcht… nou ja, je snapt het wel. Maar hoe doe je dat dan, content creëren die altijd actueel blijft?

Blijf je het lastig vinden wanneer de klok nu vooruit of achteruit gaat? Ezelsbruggetje: VOORjaar dus vooruit, NAjaar dus achteruit.

Inhaken op zomertijd: blogtips

Een blog is het ideale middel om wat ik hierboven beschreef in de praktijk te brengen. Bloggen zorgt hoe dan ook voor verkeer naar je website. Zorg er dus voor dat je dit jaar aan de slag gaat met bloggen rondom het thema zomertijd en gebruik verschillende blogs met verschillende zoekwoorden rondom zomertijd. Daar heb je lang plezier van. Vind je het lastig om een leuk onderwerp te kiezen? Ik denk even met je mee en geef een paar suggesties/voorbeelden!

1. Gastbloggers
Nodig gastbloggers uit om in te haken op zomertijd. Stuur ze een aantal vragen om te beantwoorden of vraag of ze willen vertellen wat ze de voor- en nadelen van zomertijd vinden. Voor beide partijen fijn omdat je linkjes kunt uitwisselen en van elkaars bereik gebruik kunt maken.

2. Instagram Gidsen
Instagram Gidsen kun je ook in deze periode gebruiken. Zo’n Gids heeft iets weg van een blogpost. Zo kun je bijvoorbeeld een gids maken met de titel ‘Zomerse recepten’ of deel je favoriete terrasjes, ijssalons of strandjes, waarbij je kunt kiezen om daarin posts van andere accounts te delen of juist foto’s/videos uit je eigen feed. Ik schreef eerder een blog over Instagram Gidsen, mocht je meer willen weten. Je vindt het blog hier >>

3. Shop local
Omdat de detailhandel het zwaar heeft op het moment, kun je ook een blog schrijven waarin je linkjes opneemt naar leuke (kleine) winkeltjes. Deel een lijstje met klokken, wekkers en horloges waar je blij van wordt of die je op wishlist zet en uiteraard haak je met je tekst in op de zomertijd. Dit kan natuurlijk met allerlei zomerse wannahaves.

4. Recepten
Deel je favoriete zomerse recepten. Lekkere salades bijvoorbeeld of BBQ recepten. Heb je zelf geen recepten of past het niet bij je website? Deel dan wat Pinterest-borden die je speciaal hebt samengesteld met allerlei voorbeelden. Of ga een samenwerking aan met een foodblogger.

5. Lijstjes
Mensen zijn dol op lijstjes dus denk aan blogs zoals ’10x de voordelen van zomertijd’, ‘Hallo zomertijd, hallo zomerse recepten’ of ‘Zomertijd: 5 tips om je slaapritme niet te verstoren’. Je volgers zijn er dol op en dit zijn vaak ook de ‘evergreens’ waar ik het over had in de inleiding. Pin deze blogs ook zeker even op Pinterest.

En, heb ik je een beetje op weg geholpen qua inspiratie voor inhaken op zomertijd? Succes met schrijven en mocht je hulp kunnen gebruiken; je weet me te vinden

Banner inhaken op zomertijd