Of je er nu wel of niet zelf iets mee hebt, Valentijnsdag wordt nog steeds groter in Nederland. Inhaken op Valentijnsdag met je content is dan ook een goed idee. Als je het een beetje handig aanpakt heb je zelfs een ‘evergreen’ te pakken: een blog dat ieder jaar weer opnieuw goed gevonden wordt, terwijl je er geen inspanningen voor hoeft te doen.

Jaarlijks terugkerende feestdagen zijn sowieso fijn als het gaat om vindbaarheid. Ieder jaar opnieuw wordt er gezocht op dezelfde zoekwoorden. En als jouw content daarmee matcht… nou ja, je snapt het wel. Maar hoe doe je dat dan, content creëren die altijd actueel blijft?

Inhaken op Valentijnsdag: blogtips

Een blog is het ideale middel om wat ik hierboven beschreef in de praktijk te brengen. Bloggen zorgt hoe dan ook voor verkeer naar je website. Zorg er dus voor dat je dit jaar aan de slag gaat met bloggen rondom het thema Valentijnsdag en gebruik verschillende blogs met verschillende zoekwoorden rondom Valentijn. Daar heb je lang plezier van. Vind je het lastig om een leuk onderwerp te kiezen? Ik denk even met je mee en geef een paar suggesties/voorbeelden!

1. Kort verhaal
Schrijf een kort romantisch verhaal. Heerlijk uit je duim gezogen of misschien wel waargebeurd? Maak het in ieder geval lekker zoet, zodat het perfect past bij Valentijnsdag. Deel dat verhaal vervolgens via je social media kanalen. Of maak er een drieluik van. Heb je gelijk drie blogs én je verleid je volgers/bezoekers om terug te komen om alle delen te lezen.

2. Verlanglijstjes
Mensen zijn dol op lijstjes en het is een feit dat er rond Valentijnsdag vaak cadeautjes worden geshopt voor de man of vrouw in kwestie. Maak je eigen verlanglijstje als niet zo stille hint voor jouw liefde. Of vraag andere bloggers om verlanglijstjes te maken die jij, als gastblog, deelt via jouw blog (al dan niet met een backlink). Waar het kan/past verwerk je eenvoudig affiliate links in dit soort lijstjes.

3. Shop local
De detailhandel heeft het zwaar op dit moment, net als de horeca. Twee branches die normaal goede zaken doen rond Valentijnsdag. Help je volgers (en kleine ondernemers) op weg met tips voor originele cadeautjes die je opsnort bij kleine ondernemers in plaats van de grote sites die iedereen kent. Deel afhaalmenu’s voor een romantisch thuisdiner bij kaarslicht of die lekkere high tea van je favoriete restaurants/cateraars. Nog leuker als je winacties kunt regelen met die webshops en restaurants voor je volgers. Iedereen blij.

4. Recepten
Deel je favoriete recepten als het gaat om Valentijnsdag. Bijvoorbeeld koekjes in hartjesvorm of een dessert met lekker veel roze of rood erin verwerkt. Heb je zelf geen recepten of past het niet bij je website?  Deel dan wat Pinterest-borden die je speciaal hebt samengesteld met allerlei voorbeelden. Of misschien is jouw business wel juist taarten bakken in bepaalde thema’s. Deel eens een ‘how to’.

5. Lijstjes
Nee niet nog meer verlanglijstjes maar wel lijstjes met dingen als ’10x lekkers voor Valentijnsdag’, ‘Dit zijn mijn favoriete love songs’ of ‘5 Tips om je lief te verrassen’. Je volgers zijn er dol op en dit zijn vaak ook de ‘evergreens’ waar ik het over had in de inleiding. Pin deze blogs ook zeker even op Pinterest.

En, heb ik je een beetje op weg geholpen qua inspiratie voor inhaken op Valentijnsdag? Succes met schrijven en mocht je hulp kunnen gebruiken; je weet me te vinden. Happy Valentines!

 

Banner contentplanning