blogger by nature eventGisteren bestond mijn dag uit inspiratie en informatie opzuigen tijdens het Blogger by Nature event in Soest. Een ?dag die er niet alleen voor heeft gezorgd dat ik een lange to-do-list heb, maar die vooral heel geslaagd was. Was jij er ook? Zo niet, lees dan vooral wat ik ervan vind…

H?t bloggersevent van de lage landen! Een dag vol met presentaties, trainingen, netwerken en gezelligheid. Vijzel je kennis op over SEO, ontdek de ins en outs van?branding en ga compleet los in de presentatie pitchen. Ondertussen ontmoet je in een relaxte sfeer PR-bureaus en potenti?le opdrachtgevers. En dat alles gewoon in het Nederlands uiteraard. (Bron: www.bloggerbynature.nl)

Blogger by Nature: wie zitten daarachter?

Drie dames: Joyce van de Pas, Esmee Branbergen en Marguerita Bisschop. Alledrie hebben ze een passie voor bloggen en zijn ze altijd op zoek naar meer kennis rondom het bloggen. Samen ?vonden ze dat het hoog tijd werd om zelf een event te organiseren voor bloggers, boordevol waardevolle informatie. En met succes want dit jaar was alweer de tweede?editie!

Blogger by Nature: het programma

Het Blogger by Nature bloggersevent vond plaats bij StayOkay in Soest. Een prachtige locatie tegen de bosrand aan, vlakbij de Soesterduinen. Tussen 9.30 en 10.00 uur was de ontvangst en na aanmelding kreeg ik gelijk een goed gevulde goodiebag. Om 10.00 uur startten we met de hele groep met een training SEO van Caroline Geven van YOAST. Heel interessant!?

Lunch! Na de SEO-training was er tijd om te eten van het uitgebreide, en smakelijke, lunchbuffet dat StayOkay had voorbereid. Om 12.30 uur was het voor mij tijd voor een (deel)sessie over TC/CF en PA/DA, gegeven door Henk van der Duim. Veel nieuwe informatie en voldoende verbeterpunten om mee aan de slag te gaan.

Pauze! Na een korte theepauze was het tijd voor een sessie van Gea Simons over Google Analytics. Hoewel het niet erg de diepte in ging, toch altijd handig om weer even te horen over het hoe/wat/waar. Tot slot stond voor mij het netwerkplein op het programma. Daar hadden verschillende bedrijven zich verzameld die op zoek zijn naar samenwerkingen met bloggers. Nuttig en leuk!

En hoe rond je zo’n dag goed af? Juist, met een lekker hapje en drankje en tijd om verder kennis te maken met collega-bloggers. Verzadigd met informatie, nieuwe contacten, een gegroeide to-do-list en die goed gevulde goodiebag was het uiteindelijk tijd om naar huis te gaan.

Overigens waren er verschillende deelsessies waar je volgens het vol=vol principe je voorkeur voor kon aangeven. Ik kon naar de sessies die ik gekozen had. Top!

Boekentip! Als je net als ik graag blogt en het Blogboek van Kelly Deriemaeker nog niet kent, dan is het de moeite om het te lezen. Zeker als je net begint met bloggen.

Blogger by Nature: een aanrader of niet?

Nu ik deze tweede editie heb meegemaakt, vind ik het eigenlijk best jammer dat ik de eerste heb gemist. Maar ja, ik heb het vorig jaar gewoon niet voorbij zien komen. Het is niet alleen leuk om mede-bloggers offline te ontmoeten, maar het is een event waar kennis wordt gedeeld. En kennis en inspiratie zijn wat mij betreft altijd welkom. De prijs van het event is ook goed te doen, zeker als je na afloop bekijkt wat het je brengt. Kortom, ja het is een aanrader!

Ik ga aan de slag met de topics op mijn to-do-list. Genoeg te doen waardoor bloggen nog leuker en beter wordt. Ga jij volgend jaar ook naar het Blogger by Nature event?