Januari 2019: de rust is teruggekeerd na die hysterische decembermaand. De kerstboom is weer gearchiveerd en het gewone ritme is weer opgepakt. Heerlijk. Zo’n nieuw jaar is voor velen een mooi moment om nieuwe plannen te maken en/of goede voornemens uit te voeren. Ik ben niet zo van de goede voornemens maar plannen maken is altijd leuk en doe ik dus eigenlijk het hele jaar door.

In de tweede week van de kerstvakantie was ik nog een paar dagen vrij. Een mooi moment om plannen voor de zomervakantie te maken. Inmiddels is in ieder geval de eerste week geregeld. Een toffe accommodatie in Frankrijk is gereserveerd. Nu is het nog een kwestie van een ‘ei leggen’ over de bestemming voor de tweede week. Komt vast snel goed.

Eenmaal weer aan het werk vulde de agenda zich vlot met afspraken op werk- en privégebied. Ik plande mijn trainingen in bij de sportschool, kookte en bakte het nodige en ging aan de slag met onze kledingkast, geïnspireerd door Marie Kondo. Heerlijk om zes grote vuilniszakken vol naar de vuilstort en kringloop te brengen. De komende tijd gaan meer kasten in huis eraan geloven. Weg wat weg kan en daardoor meer ruimte en overzicht voor wat blijft.

Januari 2019: Pukster

Januari was vrij rustig wat betreft samenwerkingen maar ik publiceerde voor mijn (food)blog Pukster.nl in januari wel 15 blogartikelen. De planning voor februari loopt ondertussen ook al weer aardig vol. Hieronder vind je alle Pukster-blogs van de afgelopen maand (inclusief het blog over Marie Kondo).

1.Home workout: mijn favoriete spullen

2.Friday Favorites #15: Lisa’s Choice, Babor, De zeven zussen?

3.Een terugblik op december 2018

4.Seizoensgroenten in januari: deze recepten maak je nu

5.Netflix tip! Ben jij al aan het Marie Kondo’en?

6.Spruitjestijd! 6x spruitjes recepten

7.Verantwoord snacken na het sporten

8.Pinspiratie: 6x winterse salades

9.Pastaschotel met tonijn, broccoli en courgette

10.Voedzaam en lekker: rijst recepten!

11.Mexicaanse soep uit de Crock-Pot

12.10 redenen waarom kickboksen voor dames wél leuk is

13.Friday Favorites #16: happy Valentine’s day! (+ winactie)

14.Pinspiratie: 6x prei recepten

15.Pasta met bechamelsaus, witte kool en spekjes

Januari 2019: de nieuwe bibliotheek

Bij de bibliotheek stond januari vooral in het teken van zoveel mogelijk vooruit werken, zodat er ruimte ontstaat om nieuwe dingen te bedenken. Zo zijn we bijvoorbeeld aan het kijken hoe we de bibliotheek aantrekkelijk(er) kunnen maken voor professionals. De nieuwe bibliotheek middenin het centrum van Almere-Stad biedt namelijk talloze fijne (gratis) werkplekken en mooie zalen voor de zakelijke markt. Neem dus vooral eens een kijkje als je in de buurt bent. En als je mij laat weten dat je er bent, kom ik je bij gelegenheid uiteraard even gedag zeggen. Kortom, houdt onze social media kanalen in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen! Mocht je nog niet volgen, je vindt ons op Instagram, Facebook, Pinterest en LinkedIn!

Tot zover mijn terugblik op januari 2019. Februari is een korte maand waarin ook nog de voorjaarsvakantie voorbij komt. Ga jij op wintersport? Hoe dan ook: heb een fijne februari-maand!?