Zou mei ons verrassen met alvast een voorproefje op de zomer? Dagen waarop we lekker buiten kunnen eten; op het terras of in de tuin… In dit blog vind je een wrapup van wat er de afgelopen twee maanden op mijn (food)blog Pukster.nl voorbij is gekomen.
Dat betekent voldoende kook- en bakinspiratie om je mee te vermaken in de keuken. Leestips kom je ook ruimschoots tegen. We kijken terug naar de afgelopen maanden en ik deel een weekmenu met je. Kijk je mee en laat je me weten welk recept of blog jouw favoriet is?
What the blog
Maart en april waren goed voor 17 nieuwe blogs op Pukster.nl. Heb je ze allemaal gespot? Zo niet: ik zet ze even voor je onder elkaar.
- All you can read #45: deze vijf boeken las ik
- De bakschool voor Potterheads | Monique Ascanelli
- Paas rocky road: easy does it
- Bakken voor Pasen: snelle paaskoekjes
- All you can read #46: deze vijf boeken las ik
- Soep. Bouillon. Brood. | Rachel Allen
- Zomertijd: zo krijg je het lentegevoel
- Risotto met zalm en prei
- Masterclass BBQ | Julius Jaspers
- Orzoschotel met courgette, chorizo en tomaatjes
- Een Foodybox vol lekkers: lente 2022
- Maaltijdsalade met raapstelen, makreel en geroosterde aardappeltjes
- Spring is here: tijd voor nieuwe dames sneakers!
- All you can read: deze vijf boeken las ik #47
- Groenteschotel van aubergine, courgette, tomaat…
- Manis: bakken met een Indische twist | Francis Kuijk
- Maaltijdsalade met mango, gerookte kip, geitenkaas…
Weekmenu: kleurrijk en smakelijk
Alsjeblieft, een weekmenu! Hoef je fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu begint, lekker overzichtelijk, op maandag maar je kunt uiteraard zelf de indeling veranderen. Enjoy!
Maandag: vega lasagne met spinazie en romige pestosaus
Meatless monday! Deze vega lasagne met spinazie en romige pestosaus is echt heerlijk. Liever toch vlees? Dan kun je uiteraard de vega kipstukjes vervangen door stukjes kipfilet.
Dinsdag: romige zuurkoolschotel met ham en krieltjes
Deze romige zuurkoolschotel met ham en krieltjes is niet alleen super lekker, maar staat ook nog eens super vlot op tafel. Handig dus voor deze doordeweekse dag!
Woensdag: Italiaanse laagjestaart met volkoren tortilla’s
Laagjestaarten zien er niet alleen fantastisch uit, ze zijn ook heerlijk! Deze Italiaanse laagjestaart met volkoren tortilla’s lijkt qua smaak erom op lasagne.
We blijven even in Italiaanse sferen met dit Italiaans stamppotje. Super lekker en heel eenvoudig te maken. Ook wel eens prettig, toch? Check het recept!
Vrijdag: kabeljauw uit de oven met rode pesto en mozzarella
Vrijdag visdag! En als je van maaltijden houdt die makkelijk uit voorraad te maken uit zijn, dan is dit recept voor kabeljauw uit de oven met rode pesto en mozzarella echt iets voor jou. Eet lekker!
Zaterdag: noodles met garnalen, roerbakgroenten en ei
De broers tellen nog net niet exact of de garnalen wel eerlijk zijn verdeeld. Kortom, deze noodles met garnalen, roerbakgroenten en ei zijn dus geslaagd en prima weekend food!
Zondag: bountybollen
Bountybollen? Jazeker! Denk kokosmakroon gecombineerd met een bounty… of eigenijk een soort van omgekeerde bounty. Hoe dan ook super lekker dit!
Pukster blogs uit mei 2021 #throwback
- All you can read #31: deze vijf boeken las ik
- Plannen, organiseren, structuur… zo doe ik dat
- Suiker of suikervrij: een haat-liefdeverhouding
- All you can read #30: deze vijf boeken las ik
- Een verantwoorde hapjesplank voor bij de thee en koffie
- All you can read #29: deze vijf boeken las ik
- Shakshuka uit de oven met gehakt, chorizo en feta
- Fit en sterk worden, zijn en blijven: 3 tips
- Bosvruchtencake met een swirl van aardbeienjam
- Help, ik val niet af! | Vivian Reijs
Zo, dit was de wrapup van maart en april. Wat vond jij het lekkerste recept en/of leukste blog van de afgelopen twee maanden op? Ik hoor het graag. Net zoals ik graag van je hoor wat je het liefst wil zien op Pukster.nl. Heb een leuke dag!