In het laatste weekend van oktober gaat de klok weer een uur achteruit naar wintertijd. Kortere dagen en kouder weer op komst dus (voor zover het er nog niet is). Elk jaar weer een onderwerp van discussie en daarmee ook een mooie gelegenheid om op in te haken met je content. Als je het een beetje handig aanpakt heb je namelijk zelfs een ‘evergreen’ te pakken: een blog dat ieder jaar weer opnieuw goed gevonden wordt, terwijl je er geen inspanningen voor hoeft te doen.

Jaarlijks terugkerende feestdagen en events zijn sowieso fijn als het gaat om vindbaarheid. Ieder jaar opnieuw wordt er gezocht op dezelfde zoekwoorden. En als jouw content daarmee matcht… nou ja, je snapt het wel. Maar hoe doe je dat dan, content creëren die altijd actueel blijft?

Blijf je het lastig vinden wanneer de klok nu vooruit of achteruit gaat? Ezelsbruggetje: VOORjaar dus vooruit, NAjaar dus achteruit.

Inhaken op wintertijd: blogtips

Een blog is het ideale middel om wat ik hierboven beschreef in de praktijk te brengen. Bloggen zorgt hoe dan ook voor verkeer naar je website. Zorg er dus voor dat je dit jaar aan de slag gaat met bloggen rondom het thema wintertijd en gebruik verschillende blogs met verschillende zoekwoorden rondom wintertijd. Daar heb je lang plezier van. Vind je het lastig om een leuk onderwerp te kiezen? Ik denk even met je mee en geef een paar suggesties/voorbeelden! Daarnaast ga je uiteraard los op de socials.

1. Gastbloggers
Nodig gastbloggers uit om in te haken op wintertijd. Stuur ze een aantal vragen om te beantwoorden of vraag of ze willen vertellen wat ze de voor- en nadelen van wintertijd vinden. Voor beide partijen fijn omdat je linkjes kunt uitwisselen en van elkaars bereik gebruik kunt maken.

2. Reels
Maak lekker veel herfstige foto’s en/of filmpjes en maak daar dan sfeervolle reels mee met een toepasselijk muziekje uiteraard.

3. Decoratietips
Zodra de wintertijd ingaat, is het tijd om het huis in herfstsfeer te brengen. Schrijf een blog met decoratietips, waar je de leukste herfstdecoratie shopt of hoe je het zelf maakt. Uiteraard deel je de foto’s hiervan ook via je socials.

4. Recepten
Deel je favoriete herfstrecepten. Lekkere soepjes, stoofpotten of stamppotjes bijvoorbeeld. Heb je zelf geen recepten of past het niet bij je website? Deel dan wat Pinterest-borden die je speciaal hebt samengesteld met allerlei voorbeelden. Of ga een samenwerking aan met een foodblogger.

5. Lijstjes
Mensen zijn dol op lijstjes dus denk aan blogs zoals ’10x de voordelen van wintertijd’, ‘Hallo wintertijd, hallo winterse recepten’ of ‘Wintertijd: 5 tips om je slaapritme niet te verstoren’. Je volgers zijn er dol op en dit zijn vaak ook de ‘evergreens’ waar ik het over had in de inleiding. Pin deze blogs ook zeker even op Pinterest.

En, heb ik je een beetje op weg geholpen qua inspiratie voor inhaken op wintertijd? Succes met schrijven en mocht je hulp kunnen gebruiken; je weet me te vinden

Banner inhaken op zomertijd