December 2018 is voor iedereen een drukke maand maar met twee kinderen die jarig zijn in december, is het allemaal nog net iets gekker. Gezellig maar wel drukte in het kwadraat dus. Want behalve de verjaardagen, Sinterklaas, kerst en oud & nieuw, is de werkmaand ook wat korter met de vrije dagen aan het eind. En dat betekent minder tijd om alles op tijd voor elkaar te krijgen. Herkenbaar?

Ik zei het in het begin al, december is hysterisch bij ons thuis. Of eigenlijk begint het al op 11 november met Sint Maarten. Dat is de aftrap voor een hectische tijd. Want na het rondje met de lampion kwam de zaterdag erna Sinterklaas weer aan in Nederland. Dat betekende schoentjes vullen en inkopen doen voor pakjesavond. Op school gebeurde er ook nog het nodige hier omheen. Zodra Sint weer naar Spanje was, gingen we moeiteloos door met het optuigen van de kerstboom en een pakje hier en daar regelen voor onder de boom. Ondertussen liep de agenda verder vol met kerstborrels, kerstdiners en meer van dit soort extra’s. Daar tussendoor regelden we traktaties voor kleine broer die zijn verjaardag op de 14e vierde en gingen we naar Jumping Jack met zes uitgelaten jongetjes.

Ondertussen was het qua werk de kunst om de rest van de maand zoveel mogelijk in de resterende dagen voor kerst te proppen. Want laten we eerlijk zijn, tussen kerst en oudjaar zijn een paar dagen vrij ook toch gewoon hard nodig. Het weekend voor kerst vierden we de verjaardagen van de broers om vervolgens (gelukkig) zonder al te veel vaste plannen de kerstdagen in te gaan. De ‘derde kerstdag’ stond in het teken van de verjaardag van grote broer ?n die van de dochter van goede vrienden. Na het feestje bij haar thuis verplaatsten onze gezinnen zich, volgens traditie, naar een restaurant om met elkaar nog eens de verjaardagen van die twee extra goed te vieren.

Tot slot staat vandaag oud & nieuw voor de deur. Ook dit vieren met diezelfde vrienden. En dat is vooral relaxt en gezellig met een hapje, drankje, bordspelletje en veel lachen. Maar je begrijpt het misschien wel als ik zeg dat wij in januari altijd opgelucht adem halen.

December 2018: Pukster

Ondanks de drukte publiceerde ik voor mijn (food)blog Pukster.nl in december toch nog 19 blogartikelen. Deels in de vorm van een samenwerking, deels gastblogs en de rest heerlijk uit eigen inspiratie. De planning voor januari?loopt ondertussen ook al weer aardig vol?

1. December verlanglijstjes: hier wordt Patricia blij van

2. Kaaskenner word je zo | Tristan Sicard

3. Christmas is coming! 6x cadeautjes voor foodies

4. De kerst commercials van de supermarkten in 2018

5. Friday Favorites #13: cadeautjes voor een puber

6. Een terugblik op november 2018

7. Seizoensgroenten in december: deze recepten maak je nu

8. December verlanglijstjes: hier wordt Sven blij van

9. Mijn favoriete recepten uit de kerst Allerhande 2018

10. Vrijdag visdag: homemade makreelsalade!

11. December verlanglijstjes: hier wordt Evelien blij van

12. Appel tonijn hapjes: lekker bij de borrel!

13. Suqar: desserts & zoet uit het Midden-Oosten

14. Friday Favorites #14: roze koeken, sneakers, een skipully

15. Voor bij de borrel: rode tapenade met olijven en ansjovis

16. Julie and Julia: een classic die je kunt blijven kijken

17. Champagne recepten: happy new year!

18. Winter barbecue: zo maak je er een feest van!

19. Brosse roomboter citroenkoekjes

December 2018: de nieuwe bibliotheek

Hoewel ik al langer bij de bibliotheek in Almere werk als product en account manager ZEPservice en account manager zalen, houd ik me sinds 1 oktober bezig met de social media kanalen van de bibliotheek. Super leuk en echt mijn ding! Zo zijn we bijvoorbeeld gestart met consequent posten op Instagram en is er een gestructureerde content planning. We posten iedere woensdag een #wednesdayquote, op vrijdag een #bookface en op zondagavond een boekentip van een van onze bibliothecarissen. December stond op Facebook en Instagram ook in het teken van de #bookadvent; we telden af naar kerst door iedere dag een kerstboekentip te posten. Kortom, allemaal leuke dingen waarmee je de activiteiten van de bibliotheek online op de voet kunt volgen. Mocht je nog niet volgen, je vindt ons op Instagram, Facebook, Pinterest en LinkedIn!

Tot zover mijn terugblik op december 2018. Voor nu wens ik je een gezellige jaarwisseling en uiteraard alvast het allerbeste van alles voor 2019! Ik ga de komende maand genieten van de rust die januari biedt ten opzichte van december. En in die rust weer lekker sporten, koken, werken enzovoort. Heb een fijne januari-maand!