Om je een idee te geven van wat ik in een maand aan blogs produceer; een blogoverzicht van de maand december. De maand december stond blog-technisch vooral in het teken van schrijven voor mijn blog. En aangezien Pukster een foodblog is en december dé feestmaand is: veel Kerst!

De een krijgt vlekken zodra er een verzoek tot bloggen wordt gedaan, de ander wil wel maar weet niet hoe en waarover en ik word er gewoon blij van. Of het nu achter een bureau op kantoor is, aan de eettafel of ‘s avonds op de bank: ik blog er vrolijk op los. Het is vaak ook een soort ontspanning, zeker als ik in een ‘flow’ zit en de inspiratie als vanzelf komt. Vaak zelfs iets teveel inspiratie want te weinig tijd om alles uit te werken. Herkenbaar?

Blogoverzicht: december feestmaand

1 december: Linguine met kalkoen, boontjes en nog veel meer lekkers
Ik had natuurlijk al bedacht dat de ingredi?nten van deze linguine goed bij elkaar zouden passen, maar de werkelijkheid was nog beter. Super lekker dit!

2 december: Dol op gevuld speculaas? Bak het eens zelf!
Mijn voornemen om dit jaar eindelijk zelf eens gevuld speculaas te maken heb ik waargemaakt. Een ding is zeker: je huis ruikt echt goddelijk. Check het recept!

4 december: Boekentip: Real Food | Kate Walsh
Regelmatig kom ik leuke boeken tegen op Instagram die ik graag wil lezen. Real Food van Kate Walsh is daar een voorbeeld van. Lees je mee wat ik ervan vind?

4 december: Nieuw: welkom in de business lounge!
Vanaf nu kun je terecht in onze gloednieuwe business lounge. Kom jij je werkdag op deze inspirerende plek doorbrengen? Je bent van harte welkom!

6 december: Typisch Kerst: 6x zoete cranberry recepten
De zakjes verse veenbessen liggen altijd precies rond Kerst in de winkels. Ik zocht op Pinterest vast 6 zoete cranberry recepten bij elkaar ter inspiratie.

7 december: Kerstservies: 6x de leukste wannahaves
Dek jij de tafel met Kerst altijd met extra aandacht? En ga je dan voor een ?cht kerstservies, gebruik je het dagelijkse servies of mix je ze door elkaar?

9 december: Kerstkransjes voor in de boom! Of redden ze dat niet?
Doe jij aan kerstkransjes in de kerstboom? Ik zocht zes recepten bij elkaar om ze zelf te maken. Zoet, hartig, koek, chocolade? van alles wat.

10 december: Dit zijn de kerstreclames van de supermarkten in 2017
Ieder jaar weer proberen merken en bedrijven elkaar te overtreffen met de meest leuke/originele/grappige/ontroerende kerstreclame. Welke is jouw favoriet?

11 december: De keukentafel van het Noorden | Yvon Jaspers
De keukentafel van het Noorden, van Yvon Jaspers, is echt een aanrader. Het staat vol met heerlijke recepten uit Scandinavië en het bevat prachtige foto’s.

12 december: Pinspiratie: kerstkoekjes om zelf te bakken
Ik ging op Pinterest op zoek naar zes kerstkoekjes recepten waarmee je de kerstdagen prima doorkomt. Ik heb zo mijn favorieten. Welke kies jij?

13 december: Kerst naamkaartjes: om je kersttafel nog mooier te maken
Naamkaartjes staan niet alleen heel stijlvol, je bepaalt ook hoe de tafelschikking eruit ziet. Handig tijdens de kerstdagen om familiegedoe te voorkomen 😉

15 december: Appel cranberry compote: het perfecte Kerst bijgerecht
Rond Kerst maak ik vaak een appel cranberry compote. Voor de mooie kleur en omdat verse cranberry’s dan goed verkrijgbaar zijn. Check het (simpele) recept!

20 december: Kerstrecepten uit Allerhande & Boodschappen Magazine
Ik koos mijn favoriete recepten voor een kerstdiner uit de Allerhande en het Boodschappen Magazine. Kook jij tijdens de feestdagen ook uit deze bladen?

22 december: Creatief met champagne: 6x champagne cocktails
Hoe anders luidt je het nieuwe jaar in dan met een glas champagne om klokslag 12 uur! Ga jij dit jaar voor champagne cocktails? Ik zocht er 6 uit.

24 december: Goals 2018: heb jij al plannen voor het nieuwe jaar?
Ennnnn ontspannnnn… kerstvakantie! Tijd om op te laden voor 2018. Heb jij al plannen voor het jaar dat bijna beginnen gaat?

27 december: Sweaters voor foodies: check deze 6!
Lekker comfortabele sweaters kun je nooit genoeg hebben. Ik zocht zes sweaters voor foodies bij elkaar. Zit jouw favoriet er tussen?

28 december: Mijn goal: sterker worden. Zo pak ik dat aan.
Staat ?sterker worden? op jouw lijstje voor 2018? Ik had dat plan eind 2016 en ben ermee aan de slag gegaan. Met succes dus wordt vervolgd in 2018. Lees mee!

De teller staat op 17 blogs in december. Dat zijn er nog best veel gezien alle drukte van de hysterische decembermaand. Zo zie je maar, als je ergens plezier in hebt vind je er tijd voor. Wil je dat ik ook een blog voor jou schrijf? Laat het me gerust weten!