Pasen komt eraan! Tijd om aan de slag te gaan. Inhaken op Pasen met je content is niet alleen leuk het is ook handig op de lange termijn. Als je het een beetje handig aanpakt heb je namelijk zelfs een ‘evergreen’ te pakken: een blog dat ieder jaar weer opnieuw goed gevonden wordt, terwijl je er geen inspanningen voor hoeft te doen.

Jaarlijks terugkerende feestdagen zijn sowieso fijn als het gaat om vindbaarheid. Ieder jaar opnieuw wordt er gezocht op dezelfde zoekwoorden. En als jouw content daarmee matcht… nou ja, je snapt het wel. Maar hoe doe je dat dan, content creëren die altijd actueel blijft?

“Follow the easter bunny, he has the chocolate!”

Inhaken op Pasen: blogtips

Een blog is het ideale middel om wat ik hierboven beschreef in de praktijk te brengen. Bloggen zorgt hoe dan ook voor verkeer naar je website. Zorg er dus voor dat je dit jaar aan de slag gaat met bloggen rondom het thema Pasen en gebruik verschillende blogs met verschillende zoekwoorden rondom Pasen. Daar heb je lang plezier van. Vind je het lastig om een leuk onderwerp te kiezen? Ik denk even met je mee en geef een paar suggesties/voorbeelden!

1. DIY’s
Pasen is bij uitstek geschikt om lekker aan de knutsel te gaan. Behalve het klassieke eieren versieren is er nog veel meer leuks te maken om het huis mee te versieren. Deel een ‘how to’ van jouw favoriete paas DIY. Of vraag andere bloggers om tutorials te maken, als gastblog, die je deelt via jouw blog (al dan niet met een backlink).

2. Instagram Gidsen
Instagram Gidsen kun je ook in deze periode gebruiken. Zo’n Gids heeft iets weg van een blogpost. Zo kun je bijvoorbeeld een gids maken met de titel ‘Recepten voor Pasen’ of ‘Paas decoraties’, waarbij je kunt kiezen om daarin posts van andere accounts te delen of juist foto’s/videos uit je eigen feed. Of zet eens je favoriete restaurants met mooie afhaalmenu’s in het zonnetje. Grote kans dat deze accounts jouw gids ook weer delen via hun story. Ik schreef eerder een blog over Instagram Gidsen, mocht je meer willen weten. Je vindt het hier >>

3. Shop local
De detailhandel heeft het zwaar op dit moment, net als de horeca. Twee branches die normaal goede zaken doen rond Pasen. Help je volgers (en kleine ondernemers) op weg met tips voor leuke paas accessoires die je opsnort bij kleine ondernemers in plaats van de grote sites die iedereen kent. Deel afhaalmenu’s voor een lekkere paasbrunch thuis of die uitgebreide paas high tea van je favoriete restaurants/cateraars. Nog leuker als je winacties kunt regelen met die webshops en restaurants voor je volgers. Iedereen blij.

4. Recepten
Deel je favoriete recepten als het gaat om Pasen. Bijvoorbeeld brownies met paaseitjes of een paas dessert. Heb je zelf geen recepten of past het niet bij je website?  Deel dan wat Pinterest-borden die je speciaal hebt samengesteld met allerlei voorbeelden. Of misschien is jouw business wel juist taarten bakken in bepaalde thema’s. Deel eens een ‘how to’.

5. Lijstjes
Mensen zijn dol op lijstjes dus denk aan blogs zoals ’10x lekkers voor Pasen’, ‘Dit zijn mijn favoriete paas DIY’s’ of ‘5 Uittips voor het paasweekend’. Je volgers zijn er dol op en dit zijn vaak ook de ‘evergreens’ waar ik het over had in de inleiding. Pin deze blogs ook zeker even op Pinterest.

En, heb ik je een beetje op weg geholpen qua inspiratie voor inhaken op Pasen? Succes met schrijven en mocht je hulp kunnen gebruiken; je weet me te vinden. Fijne paasdagen!