Een heel nieuw jaar om leuke artikelen te schrijven en (win)acties en andere marketingactiviteiten te bedenken en uit te voeren. Voor mezelf maak ik aan het begin van het jaar altijd een globale planning waarbij ik ook bijzondere dagen noteer. Een keertje geen schrijfinspiratie? De marketingkalender helpt. Dit keer besloot ik het uitgebreider aan te pakken en de marketingkalender 2016 met je te delen.?

marketingkalender 2016In de marketingkalender 2016 tref je behalve de nationale feestdagen heel veel andere nationale en internationale bijzondere dagen. Dagen waarop je kunt inspelen met blogs, artikelen, (win)acties enzovoort. Sommige dagen hebben zelfs meerdere bijzonder toewijzingen. Er zijn nog veel meer bijzondere dagen te vinden, maar ik heb ervoor gekozen een ruime selectie op te nemen.

Wist je bijvoorbeeld dat het 17 februari Doe vriendelijk dag is? En, niet geheel onbelangrijk, februari telt dit jaar een dag extra want we leven in een schrikkeljaar. Vier mei is het Star Wars dag, een dag die met de komst van de nieuwe film best interessant kant zijn bij het plannen van marketingactiviteiten. En zo kan ik nog wel even doorgaan maar welke dagen voor jou in het bijzonder interessant zijn dat kun je alleen zelf bepalen.

Wat je nodig hebt voor de marketingkalender 2016

De marketingkalender 2016 bestaat uit 12 pagina’s en is eenvoudig af te drukken, in kleur of zwart/wit, met een printer. Heb je geen printer? Dan kun je wellicht elders de marketingkalender laten printen of de kalender digitaal (als pdf) raadplegen. Ik gebruik zelf de geprinte versie welke ik bij elkaar houdt met een klembord. Je kunt natuurlijk ook de pagina’s op een prikbord prikken voor een jaaroverzicht of in ieder geval een aantal maanden vooruit.

Download hier de gratis Marketingkalender 2016 >>?

Tot?slot nog een tip: zoek (bijvoorbeeld via Google) even de achtergrond na van desbetreffende?dag, zodat je daar op kunt inhaken met de tekst.?Veel succes met je marketingactiviteiten dit jaar!?