Instagram heeft niet alleen de lay-out weer eens omgegooid, waardoor ik zelf altijd even enorm onhandig op de verkeerde buttons druk, maar er is ook een nieuwe functie: Gidsen. Ik was nieuwsgierig en ging op onderzoek uit. Omdat ik me kan voorstellen dat jij het je ook afvraagt, zet ik mijn bevindingen over Instagram Gidsen hieronder neer. Lees je mee??

Instagram Gidsen: wat is het en wat kun je ermee?

Instagram Gidsen: wat is het en wat kun je ermee? fotoZoals gezegd heeft Instagram een nieuwe functionaliteit toegevoegd die ze ‘Gidsen’ noemen. ?Het is ook best een passende naam voor wat je ermee kunt. Je kunt het namelijk gebruiken om bepaalde dingen uit te lichten en te bundelen, waaronder producten, plaatsen en berichten. Het heeft iets van een blogpost. Zo kun je bijvoorbeeld een gids maken ?met de titel ‘5x mijn favoriete werkplekken’ waarbij je kunt kiezen om daarin posts/locaties van andere accounts te delen of juist foto’s/videos uit je eigen feed. Per item dat je uitlicht kun je tekst toevoegen en een subtitel. Tel daar nog bij op dat je een omslagfoto kunt kiezen en het lijkt dus echt veel op een blogpost.

Je kunt een gids ook delen via je stories, net als gidsen van andere Instagrammers. En je weet: sharing is caring dus maak daar gebruik van. Zet bijvoorbeeld in deze lastige tijd eens je favoriete restaurants in het zonnetje. Of deel je favoriete foto’s van anderen die je in de loop der tijd hebt opgeslagen. Grote kans dat ze jouw gids dan ook weer delen via hun story.

Waar vind je Instagram gidsen?

Je vindt Instagram Gidsen op een apart nieuw tabblad in je gebruikersprofiel als een boek-pictogram, net boven je feed. De ‘knop’ om een gids te maken vind je tussen de andere opties als het aanmaken van een bericht, verhaal, hoogtepunt of Reel. Wil je een?gids van een ander bekijken, dan ga je naar het profiel en tik je op het middelste boek-pictogram. Ik probeerde het al even uit voor mijn foodblog Pukster.nl door de 10 boeken die ik het laatst gelezen heb uit te lichten. Neem gerust een kijkje als je nieuwsgierig bent naar een voorbeeld. Je vindt het Instagram-account hier >>

Mijn advies? Ga gewoon eens lekker uitproberen en maak een gids aan. Als het niet bevalt, kun je ‘m altijd weer verwijderen. Maar bovenal: ga lekker creatief brainstormen over alle leuke dingen die je in deze vorm kunt en wilt delen. Ik ga er zeker mee aan de slag!