Onlangs mocht ik voor ZEPservice een winactie uitwerken waarbij het boek Disrupted van Dan Lyons gewonnen kon worden. Ik keek of het boek aanwezig was in de biblitoheek, haalde het uit de kast en nam het mee naar huis om te lezen. Inmiddels is de winnaar van het boek bekend en heb ik Disrupted uitgelezen.?

Disrupted is fun, compulsively redable, and just might tell us something important about the hypocrisy and cult-like fervor inside today’s technology giants. (Brad Stone, New York Times beststelling author of The Everything Store).

Wildly entertaining… Lyons has injected a dose of sanity into a world gone mad.” (Ashlee Vance, New York Times bestselling author of Elon Musk)

Wat je kunt verwachten van Disrupted

De schrijver is een Amerikaanse journalist die na vier jaar wordt ontslagen door het gerenommeerde blad Newsweek. Zijn leeftijd, 50+, maakt het vinden van een nieuwe passende baan een uitdaging maar met de zorg voor zijn gezin een must. Hij begint aan een nieuwe baan bij een veelbelovende en hippe startup en komt daarmee in een wereld terecht die hem in alle opzichten verbijsterd. Van collega’s die voor 90% zo jong zijn dat hij hun vader zou kunnen zijn tot een candy wall. En van mensen die om niets worden ontslagen tot getuigen nodig hebben bij werkbesprekingen omdat de afspraken anders niet worden nagekomen. Maar vooral een kijkje in de bubble die zo’n start up eigenlijk is en hoe er geld wordt verdiend.

Wat ik vond van Disrupted

Het boek is op dit moment alleen Engelstalig verkrijgbaar. Persoonlijk vind ik dat geen issue en leest het makkelijk weg. Als je van cynisme houdt dan is dit boek een aanrader: de schrijver houdt ervan. Je wordt meegenomen in de wonderlijke wereld van een startup die meer wegheeft van een speeltuin dan van een kantoor waar serieus gewerkt wordt.

Wil je deze New York Times bestseller ook lezen? Bestel Disrupted dan bij Bol.com