Het einde van de zomervakantie nadert en het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Het thema ‘back to school’ leent zich goed als onderwerp voor je content. Als je het een beetje handig aanpakt heb je zelfs een ‘evergreen’ te pakken: een blog dat ieder jaar weer opnieuw goed gevonden wordt, terwijl je er geen inspanningen voor hoeft te doen.

Jaarlijks terugkerende momenten, seizoenen, feestdagen en events zijn sowieso fijn als het gaat om vindbaarheid. Ieder jaar opnieuw wordt er gezocht op dezelfde zoekwoorden. En als jouw content daarmee matcht… nou ja, je snapt het wel. Maar hoe doe je dat dan, content creëren die altijd actueel blijft?

Benieuwd wanneer de scholen precies beginnen met schooljaar 2023-2024? Op 20 augustus beginnen de scholen in regio Midden, op 27 augustus regio Zuid en op 3 september regio Noord.

Inhaken op ‘back to school’: blogtips

Een blog is het ideale middel om wat ik hierboven beschreef in de praktijk te brengen. Bloggen zorgt hoe dan ook voor verkeer naar je website. Zorg er dus voor dat je dit jaar aan de slag gaat met bloggen rondom het thema ‘back to school’ en gebruik verschillende blogs met verschillende zoekwoorden rondom school. Daar heb je lang plezier van. Vind je het lastig om een leuk onderwerp te kiezen? Ik denk even met je mee en geef een paar suggesties/voorbeelden!

1. Gastbloggers
Nodig mamabloggers uit om in te haken op het thema. Stuur ze een aantal vragen om te beantwoorden of vraag of ze willen vertellen wat ze de voor- en nadelen van het feit dat de kinderen weer naar school gaan binnenkort. Voor beide partijen fijn omdat je linkjes kunt uitwisselen en van elkaars bereik gebruik kunt maken.

2. Studietips
Deel jouw ultieme studietips met je volgers of tip je favoriete boeken die daar advies over geven. Of maak een lijstje met (online) tools die jij graag gebruikt tijdens het studeren.

3. Shop local
Je kunt ook een blog schrijven waarin je linkjes opneemt naar leuke (kleine) winkeltjes met toffe schoolspullen. Deel een lijstje met wannahaves waar jij of je kind blij van wordt. Of geef tips hoe je je schoolspullen netjes houdt, hoe je boeken kaft en in welke winkel je die handige schooltas kocht die volgens jou de beste koop is.

4. Recepten
Deel je favoriete recepten voor tienuurtje en traktaties. Dikkerdjes bijvoorbeeld, of appelkoeken en havermout muffins. Heb je zelf geen recepten of past het niet bij je website? Deel dan wat Pinterest-borden die je speciaal hebt samengesteld met allerlei voorbeelden. Of ga een samenwerking aan met een foodblogger.

5. Lijstjes
Mensen zijn dol op lijstjes dus denk aan blogs zoals ’10x musthaves voor het nieuwe schooljaar’, ‘Hallo nieuw schooljaar, hallo nieuwe outfits’ of ‘Back to school: 5 tips voor een soepel ochtendritueel’. Je volgers zijn er dol op en dit zijn vaak ook de ‘evergreens’ waar ik het over had in de inleiding. Pin deze blogs ook zeker even op Pinterest.

En, heb ik je een beetje op weg geholpen qua inspiratie voor inhaken op het thema ‘back to school’? Succes met schrijven en mocht je hulp kunnen gebruiken; je weet me te vinden

Banner inhaken op zomertijd