Of je nu wel of niet (meer) gelooft, Sinterklaas blijft iets magisch voor jong en oud. Inhaken op Sinterklaas is dan ook leuk om te doen met de content die je gaat delen in deze periode. Als je het een beetje handig aanpakt heb je zelfs een ‘evergreen’ te pakken: een blog dat ieder jaar weer opnieuw goed gevonden wordt, terwijl je er geen inspanningen voor hoeft te doen.

Jaarlijks terugkerende feestdagen zijn sowieso fijn als het gaat om vindbaarheid. Ieder jaar opnieuw wordt er gezocht op dezelfde zoekwoorden. En als jouw content daarmee matcht… nou ja, je snapt het wel. Maar hoe doe je dat dan, content creëren die altijd actueel blijft?

Inhaken op Sinterklaas: blogtips

Een blog is het ideale middel om wat ik hierboven beschreef in de praktijk te brengen. Bloggen zorgt hoe dan ook voor verkeer naar je website. Zorg er dus voor dat je dit jaar aan de slag gaat met bloggen rondom het thema Sinterklaas en gebruik verschillende blogs met verschillende zoekwoorden rondom Sinterklaas. Daar heb je lang plezier van. Vind je het lastig om een leuk onderwerp te kiezen? Ik denk even met je mee en geef een paar suggesties/voorbeelden!

1. Terug naar je jeugd
Schrijf een blog waarin je terug gaat in de tijd en vertelt hoe je als kind de Sinterklaas periode hebt ervaren. Was je bang voor Piet of was hij juist je grootste vriend? Maakte je in de zomer al verlanglijstjes? Welk lekkers was je favoriet: marsepein, kruidnoten of toch chocoladeletters? Maak er een lekker persoonlijk artikel van. Houden je volgers van.

2. Verlanglijstjes
Mensen zijn dol op lijstjes en wat past er beter bij Sinterklaas dan verlanglijstjes… Maak je eigen verlanglijstje of deel de verlanglijstjes van je kind(eren). Vraag andere bloggers om verlanglijstjes te maken die jij, als gastblog, deelt via jouw blog (al dan niet met een backlink). Waar het kan/past verwerk je eenvoudig affiliate links in dit soort lijstjes.

3. Shop local
Voor de mensen die niet aan ‘lootjes’ doen is het soms een helse klus om voor iedereen iets echt leuks te bedenken als het gaat om cadeautjes. Help je volgers op weg met tips voor originele cadeautjes die je opsnort bij kleine ondernemers in plaats van de grote sites die iedereen kent. Nog leuker als je winacties kunt regelen met die webshops voor je volgers. Iedereen blij.

4. Surprises en rijmen
Het leed dat surprises en?rijmen heet. Althans, voor veel mensen is dit zo en wordt er op het laatste moment in blinde paniek nog iets in elkaar gedraaid. Help ze door bijvoorbeeld een lijstje te delen met links naar pagina’s die deze klus uit handen nemen. Of deel Pinterest-borden die je speciaal hebt samengesteld met allerlei voorbeelden en voeg ook nog even een link naar die rijmservice toe. Of misschien kun je zelf wel heel goed rijmen: biedt het aan tegen een vergoeding.

5. Lijstjes
Nee niet nog meer verlanglijstjes maar wel lijstjes met dingen als ’10x lekkers voor Pakjesavond’, ‘Dit zijn mijn favoriete Sinterklaas liedjes’ of ‘5 Tips voor spectaculaire Sinterklaas surprises’. Je volgers zijn er dol op en dit zijn vaak ook de ‘evergreens’ waar ik het over had in de inleiding. Pin deze blogs ook zeker even op Pinterest.

En, heb ik je een beetje op weg geholpen qua inspiratie voor inhaken op Sinterklaas? Je kunt er ook nog voor kiezen om je blog op rijm te schrijven. Maar dan moet je wel echt heel goed kunnen rijmen. Anders wordt het al snel vervelend. Succes met schrijven en mocht je hulp kunnen gebruiken; je weet me te vinden. Fijne pakjesavond vast!

Content tip: inhaken op Sinterklaas banner