Zichtbaarheid vergroten voor ons bedrijf willen we allemaal toch? Want hoe meer zichtbaarheid, hoe groter de kans op toename van je opdrachten en omzet. Sommige mensen weten precies hoe ze meer zichtbaarheid creëren, maar voor anderen is het een echte uitdaging. We kunnen nu eenmaal als ondernemer niet overal verstand van hebben en/of goed in zijn.

Als je ervoor kiest om zelfstandig ondernemer te worden, dan doe je dat meestal vanuit een overtuiging dat je ergens goed in bent. Helaas betekent de keuze voor ondernemerschap ook dat je ineens verstand moet hebben van onder andere boekhouden, belastingen, marketing en communicatie. Ik houd me met dat laatste bezig en besteed mijn boekhouding uit aan een collega-ondernemer. Als je sterktes combineert wordt de optelsom alleen maar nog sterker. Ik deel dan ook graag vijf tips voor meer zichtbaarheid met je.

Alsjeblieft, vijf tips die je zichtbaarheid vergroten

1. Zorg voor een complete huisstijl. En daarmee bedoel ik niet alleen een logo. Alle uitingen die van jou afkomstig zijn moeten duidelijk te herkennen zijn. Dus op je website, je visitekaartje, je Facebook-bedrijfspagina enzovoort. Consequent toepassen van je huisstijl zorgt voor een herkenbaar beeld en daarmee meer zichtbaarheid bij je doelgroep.

2. Zorg dat je aanwezig bent op social media. Misschien ben je dat al lang, maar zo niet: doen! Het is een laagdrempelige manier om te zorgen voor meer zichtbaarheid. Kies de platforms die voor jou interessant zijn. Met andere woorden: die waar jouw doelgroep zich ook bevindt. Adverteren op de socials of Google is ook een optie.

Wil je starten met adverteren en heb je geen ervaring? Een SEA training is aan te bevelen. Zo weet je precies hoe het werkt en levert je investering het meeste op.

3. Zorg consequent voor nieuwe content. Door op regelmatige basis nieuwe content toe te voegen aan je website, een blog werkt hiervoor heel goed, wordt je vindbaarheid beter en daarmee dus ook je online zichtbaarheid.

4. Zorg voor free publicity. Bijvoorbeeld door gastblogs te schrijven. Of zijn er nieuwe ontwikkelingen? Schrijf een goed persbericht en zorg dat dat bij alle (online) redacties terecht komt die interessant zijn voor jouw product/bedrijf. Benader naast redacties van vakbladen en kranten ook online redacties.

5. Zorg voor een interessante give away. Als je laat zien dat je bereid bent jouw kennis te delen met anderen, groeit je gunfactor. Als de give away (bijvoorbeeld een e-book of printable) interessant genoeg is, wordt deze vanzelf gedeeld waardoor je zichtbaarheid weer groter wordt. En in ruil voor de give away krijg jij een naam en mailadres.

Uiteraard kun je op nog veel meer manieren je zichtbaarheid vergroten. Mocht je er zelf geen kaas van hebben gegeten of geen tijd voor hebben: ik ga graag aan de slag om meer zichtbaarheid voor je te creëren.

Tip: check regelmatig websites als FrankWatching om up-to-date te zijn als het gaat om online trends, tips en tricks.