Pinterest is anders dan andere social media. Het is d? plek om je te laten inspireren en los te gaan met digitale prikborden/moodboards. Of het nu gaat om je werk, hobby, inrichting of recepten je kunt zo’n beetje alles vinden op Pinterest. En dan heerlijk ordenen in de borden die je hebt aangemaakt of een nieuw bord aanmaken en die weer vullen. Zakelijk kun je Pinterest ook heel goed gebruiken voor het vergroten van je zichtbaarheid.?

Wist je dat actieve Pinners gemiddeld 34 minuten op Pinterest verblijven ten opzichte van 33 minuten op Facebook en 24 minuten op Twitter en Instagram. En wil je weten of er wel eens vanaf jouw website gepind wordt? Vul dan je website, zonder www, in achter http://www.pinterest.com/source/. Behalve deze weetjes geef ik je nog 5 tips om meer uit Pinterest te halen. Lees je mee?

Vergroot je zichtbaarheid met Pinterest: 5 tips

1. Wanneer pinnen we wat?
Als we het hebben over pingedrag, heeft iedere dag een eigen favoriete categorie op Pinterest. Op maandag wordt er vooral gepind op het gebied van sport, op dinsdag veel technische pins, de woensdag draait om quotes, de donderdag gaat over fashion en op vrijdag houden we van humor. Op zaterdag pinnen we vooral veel over vakantiebestemmingen en op zondag zoeken we lekkere recepten en leuke DIY’s. De zaterdag is de populairste dag van de week voor Pinterest-gebruikers trouwens. Met deze wetenschap kun je rekening houden in je contentkalender en zo je posts afstemmen op ons gemiddelde pingedrag.

2. Maak een bedrijfsaccount aan
Een bedrijfsaccount geeft je analysetools waarmee je kunt zien welke pins het populairst zijn bijvoorbeeld. Je kunt van je bestaande persoonlijke account een bedrijfsaccount maken of je kunt een nieuw bedrijfsaccount aanmaken. Let op, switchen tussen accounts is niet mogelijk met Pinterest. Dat betekent in- en uitloggen als je meerdere accounts hebt.

3. Maak gebruik van groepsborden
Maak een groepsbord aan en nodig je klanten of doelgroep uit om te pinnen op het groepsbord. Bijvoorbeeld door er een winactie aan te verbinden. Ze moeten jou wel volgen anders lukt dat niet, maar daarvoor kun je ze natuurlijk via een oproep uitnodigen.?Je groepsbord zorgt voor een grotere zichtbaarheid omdat het bord?niet alleen zichtbaar is op je eigen account, maar ook op het account van elke pinner die meepint.

4. Het oog wil ook wat
Als je eigen pins gaat plaatsen houd er dan rekening mee dat langwerpige afbeeldingen vaker worden gedeeld dan horizontale beelden.?De kleuren rood en oranje in je afbeelding gebruiken helpt ook want deze krijgen zomaar 200% meer repins dan beeld waarin deze kleuren niet voorkomen. ?En tot slot liever geen ‘gezichten’ in je pins en liefst professionele afbeeldingen met een hoge resolutie.

5. Volgen en gevolgd worden
Wil je meer volgers? Ja toch? Dan is het zinvol om interactie op te zoeken. Like pins van anderen, repin pins van anderen, reageer op pins, volg andere pinners, tag mensen in je pins enzovoort. Hoe actiever je zelf bent en hoe meer initiatief je toont hoe sneller mensen geneigd zullen zijn om je terug te volgen of je pins te repinnen. Voor dat laatste is het uiteraard van belang dat je voldoende interessante pins op je borden hebt staan en deze regelmatig aanvult en bijwerkt.

Uiteraard ben ik ook aanwezig op Pinterest. Volg je me? Dan volg ik jou uiteraard terug. Veel plezier met pinnen voor meer online zichtbaarheid!?