Langzaam maar zeker worden de dagen weer wat langer en is er meer ruimte voor de zon. Heerlijk, kom maar door met het voorjaar zeg ik. In dit blog vind je een wrapup van wat er de afgelopen twee maanden op mijn (food)blog Pukster.nl voorbij is gekomen.

Dat betekent voldoende kook- en bakinspiratie om je mee te vermaken in de keuken. Leestips kom je ook ruimschoots tegen. We kijken terug naar de afgelopen maanden en ik deel een weekmenu met je. Kijk je mee en laat je me weten welk recept of blog jouw favoriet is?

What the blog

Januari en februari waren goed voor 14 nieuwe blogs op Pukster.nl. Heb je ze allemaal gespot? Zo niet: ik zet ze even voor je onder elkaar.

Weekmenu: Nationale week zonder vlees

Alsjeblieft, een weekmenu! Hoef je fijn een week niet na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu begint, lekker overzichtelijk, op maandag maar je kunt uiteraard zelf de indeling veranderen. Enjoy!

Maandag: volkoren wraps met vega-vulling
Langzaam maar zeker vervang ik al steeds vaker vlees door een alternatief. De broers eten graag wraps eten en deze volkoren wraps met vega-vulling fietsen er goed in.

Dinsdag: andijviesalade met vega shoarma
Het recept voor deze heerlijke andijviesalade met vega shoarma schoot me een tijdje terug na jaren weer te binnen. En ik kan je melden dat het een blijvertje is. Lekker dus voor de dinsdagavond!

Woensdag: Fattoush met pita, doperwtjes en snoepgroenten
Onder het mom van ‘laten we eens iets anders proberen’ kreeg dit (vegetarische) recept voor fattoush een kans. En dat bleek dus een heel goed idee te zijn. Maak jij het deze woensdag?

Vrijdag: pittige tonijnsalade met rode peper en limoen
Op ‘vrijdag visdag’ is deze pittige tonijnsalade een heel goed idee. Zonder al teveel moeite zet je dit heerlijke hapje op tafel. Stokbroodje en wat rauwkost erbij en het weekend kan beginnen!

Zaterdag: bonenschotel met gegratineerde tortillachips
Deze bonenschotel komt hier met regelmaat op tafel en is een typisch voorbeeld waarbij vega of vlees vrij weinig verschil maakt qua smaakbeleving. Een topper voor de zaterdag.

Zondag: kokos-limoencake
Kokos is lekker, cake is lekker en deze kokos-limoencake is dan ook heel erg lekker. Een heerlijk luchtige cake met een rijke kokossmaak en een fris vleugje limoen. Als jij ook kokosfan bent dan is het een absolute aanrader.

Pukster blogs uit maart 2021 #throwback

Ook altijd leuk, even terugkijken naar de blogs uit de maand maart van vorig jaar. Wie weet zitten er nog wel lekkere recepten voor je bij. Of een toffe boekentip…

Zo, dit was de wrapup van januari en februari. Wat vond jij het lekkerste recept en/of leukste blog van de afgelopen twee maanden? Ik hoor het graag. Net zoals ik graag van je hoor wat je het liefst wil zien op Pukster.nl. Heb een leuke dag!