Het is even geleden dat ik hier aanwezig was hè… Niets bijzonders aan de hand hoor, maar wel druk met teveel dingen om ook hier nog actief te zijn. Wat er in de tussentijd is veranderd? Ik praat je even kort bij. 

Voor wie wat achtergrond mist neem ik je eerst even mee in hoe mijn werkende leven er tot 1 maart uitzag, naast Humanvalue en Pukster.nl. Ik werkte zo’n 26 uur in de week als social media manager bij De Nieuwe Bibliotheek in Almere. Daar ben ik in 2018 mee gestart (ik werk al sinds 2015 bij de bieb trouwens) en in de afgelopen jaren heb ik, samen met mijn collega’s, met heel veel plezier gebouwd aan onze online zichtbaarheid. En als iets dan eenmaal staat als een huis, dan begint het toch te kriebelen. Ik miste een prikkel en zat teveel in een comfort zone. Dus veranderde er in november al iets. Ik ging 30 uur werken, waarvan 20 uur nog steeds als social media manager en 10 uur als projectleider in het provinciale innovatieteam. Een mooie verbreding van taken en daarmee kwamen ook nieuwe prikkels. Maar daar bleef het niet bij…

Tijd voor iets nieuws: innovatiemanager

De eerste werkweek van het nieuwe jaar kondigde mijn collega Daniël, de innovatiemanager, aan dat hij een nieuwe baan buiten de bieb had gevonden. Superleuk voor hem én een reden om een week goed na te denken wat dit nieuws voor mij betekende. Alle voors en tegens goed in kaart brengen voor mezelf, een goed gesprek met Daniël en gesprekken thuis volgden. Je raadt het al, de interne sollicitatie ging eruit en ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Nog nooit heb ik zo snel gehoord dat ik de baan had. Om 10.00 uur had ik het gesprek en in de middag was er al besloten: ik zou de nieuwe innovatiemanager worden per 1 maart 2022.

Inmiddels is maart begonnen en daarmee dus ook mijn nieuwe baan. De periode tussen weten dat je de baan hebt en officieel starten was een onstuimige haha. Het nadeel van intern doorschuiven: je hebt per direct twee banen eigenlijk. Ik werkte me er doorheen, doorstond tussendoor ook nog ‘even’ corona, verhuisde mijn dementerende moeder en zorgde (samen met de mannen) dat het huishouden bleef doordraaien. Nu is het tijd om vol energie aan de slag te gaan!

Ik heb er onwijs veel zin in om mijn weg te vinden in deze nieuwe functie en samen met het innovatieteam mooie stappen te zetten voor de bibliotheken in Flevoland maar vooral voor de bezoekers en leden! Pukster.nl blijft gewoon bestaan, maar zo nu en dan met iets minder content dan voorheen. Hier op Humanvalue.nl neem ik je regelmatig mee in mijn werkende leven en deel ik interessante content met je. Voor nu wens ik je een leuke dag en tot snel!