Het is?vandaag Steve Jobs Day. D? man achter Apple heeft een eigen dag. Waarom ook niet. Ben jij een Apple-fan of heb je juist helemaal niets met Apple en vraag je je af wat er nu zo bijzonder is aan een iPhone of iPad? Ik gebruik inmiddels een iPhone, iPad en MacBook en ja, ik ben Apple-fan.?

Steven Paul “Steve” Jobs (San Francisco, 24 februari 1955 ? Palo Alto, Californi?, 5 oktober 2011) was de medeoprichter en topman van Apple (vroeger Apple Computer) en behoorde tot de raad van bestuur van Pixar Animation Studios. Na de overname van Pixar door Disney werd Jobs lid van de raad van bestuur van het bedrijf. Hoewel hij een symbolisch salaris van ??n dollar per jaar verdiende, was hij met aandeleninkomsten van 646,6 miljoen dollars de meestverdienende directeur van 2006 in de VS.?Jobs wordt beschouwd als een pionier van de computerindustrie. Nadat hij bij Xerox op het Palo Alto Research Center (PARC) een demonstratie zag van de grafische gebruikersomgeving met vensters en muis, nam hij deze interface op in de Apple Lisa, die erg duur was en slecht verkocht en vrij snel opgevolgd werd door de Apple Macintosh. Hij was verder ook de drijvende kracht achter de ontwikkeling van OS X. (Bron: Wikipedia)

Zo werd ik een Apple-fan…

Mijn eerste kennismaking met het merk Apple was toen ik jaren terug een iPad voor mijn verjaardag vroeg en kreeg. Wat een feest vond ik dat destijds. Fans van de KISS-methode weten waarom. Intu?tief weet je precies hoe een iPad werkt. Dat bleek ook wel toen onze jongste, van toen net twee, in no time doorhad hoe hij zijn favoriete spelletjes aan de praat kreeg. En hoe hij zo’n 150 foto’s van het plafond en zijn voorhoofd kon maken, dat ook… Vlot daarna volgde mijn eerste iPhone, een 4S. Weer zo’n feest dat ik niet anders meer wil en inmiddels alweer een tijd een iPhone 6 in gebruik heb. Naar volle tevredenheid.

De Apple-fan koopt een MacBook Air

Sinds een klein jaar heb ik ook een MacBook Air?waar ik super blij mee ben. Ok, het was even wennen dat er een aantal knoppen zoals delete of page up/down, die ik verdraaid veel bleek te gebruiken, ontbraken. Maar dat wennen was snel gedaan en daar staat tegenover dat een MacBook Air dus echt bijna niets weegt en superdun is. Als ik nu een ‘gewone’ laptop optil moet ik daar altijd even bij stilstaan.

Kortom, met de komst van die iPad jaren geleden werd ik Apple-fan. En de volgende smartphone wordt ook vast en?zeker weer een iPhone. Ben jij ook een liefhebber of ben je juist anti-Apple??