Bloggen helpt bij het vergroten van je zichtbaarheid ?n van je vindbaarheid. Sommige bloggers zijn natuurtalenten lijkt het wel. Alsof ze aan de lopende band zonder moeite blogs uit hun mouw schudden. Waarschijnlijk geldt dat ook echt voor een deel van die mensen. Er is echter een veel grotere groep mensen die soms nul inspiratie hebben of voor wie bloggen gewoon een klus is in plaats van er plezier aan te beleven. Aantrekkelijk schrijven is ook best een kunst. Ik geef je 5 tips, lees je mee??

Alle begin is moeilijk. Voor iedereen. En hoe clich? ook, het is echt waar: hoe vaker je blogt hoe makkelijker het je afgaat. Het is dus echt een kwestie van doen. Schrijf een paar oefenblogs over onderwerpen waar je direct inspiratie voor hebt. Je hoeft ze niet te publiceren maar het helpt je wel schrijfervaring opdoen. Of laat ze eerst door iemand anders lezen en vraag om tops en tips. Maar lees voor je begint eerst even mijn tips. Die helpen je vast verder.

Vijf tips voor aantrekkelijk schrijven

1. Bepaal eerst voor wie je schrijft, je doelgroep dus. Stel je deze voor als een echt persoon en bedenk dan welke toon past bij de boodschap die je wilt overbrengen.

2. Denk erom dat het niet gaat om wat jij allemaal wilt vertellen, het gaat erom wat jouw doelgroep wil lezen. Doe je dat op de juiste manier, dan worden je blogs en andere teksten vanzelf goed ontvangen.

3. In de eerste alinea beschrijf je kort je boodschap. Deze alinea moet de trigger zijn voor de lezer om verder te willen lezen. De eerste alinea afsluiten met een vraag werkt goed. Bijvoorbeeld: Lees je mee? zoals ik hierboven gebruik. De volgende alinea’s gebruik je om je verhaal te vertellen.

4. Deel je tekst op in overzichtelijke alinea’s. Mensen haken af als een tekst te massief is. Gebruik tussenkoppen boven de alinea’s, deze moeten ook weer uitlokken tot verder lezen.Opsommingen doen het ook goed als het om leesbaarheid gaat. Lijstjes zoals deze 5 tips dus ;-).

5. Sluit af met een call-to-action zoals dat heet. Met andere woorden, vraag je lezer iets te doen. Bijvoorbeeld een reactie achterlaten, je te volgen op Facebook of in te schrijven voor je nieuwsbrief.

Heel veel succes met aantrekkelijk schrijven voor jouw doelgroep. Uiteraard help ik je ook graag met schrijven. Als je te druk bent, geen inspiratie hebt of het gewoon niet leuk vindt. Laat je het me weten?