Snap! Fotograferen met je smartphone | Anki WijnenVoor iedereen met een smartphone (en wie heeft die niet tegenwoordig) is foto’s maken makkelijker dan ooit. Je draagt ten slotte altijd een fotocamera bij je. En met je smartphone kun je echt mooie foto’s maken. Het is een kwestie van geduld, uitproberen én Snap! van Anki Wijnen lezen. 

Met je smartphone kun je bijna net zulke mooie foto’s maken als met een spiegelreflexcamera. Als je maar weet hoe. Anki Wijnen, bekend van haar blog Zilverblauw.nl en auteur van het populaire fotografie-boek Shoot!, deelt haar tips en tricks en laat zien hoe je met je smartphone fantastische foto’s kunt maken. Altijd en overal, want je smartphone heb je altijd bij de hand. (Bron: omslag Snap!)

Wat je kunt verwachten van Snap!

Na een voorwoord kun je aan de slag met de hoofdstukken Over fotografie & smartphones, De basis, Compositie, Creatieve tips & tricks, Techniek, Fotobewerking en Stijl & Concept. Uiteraard vind je door het hele boek heen talloze voorbeeldfoto’s die ondersteunen wat Anki uitlegt. En behalve leerzaam is dit boek ook een bron van inspiratie. Het is echt een praktisch boek waarmee je gelijk aan de slag kunt om meer met de camera in je smartphone te doen.

Wat ik vind van Snap! van Anki Wijnen

Ik fotografeer voor mijn blog Pukster.nl alle met mijn smartphone, een iPhone 7. In het begin leek het niet echt ergens op maar oefening baart kunst. Zo weet ik nu precies welke plekje in de keuken de beste lichtinval heeft op welk moment van de dag, zodat mijn baksels (onder andere) zo mooi mogelijk op de foto gaan. Qua stijl is het voor Pukster zo dat ik vaak wat dichterbij fotografeer. Voor Humanvalue zijn het vaak zwart-wit foto’s. Snap! heeft me weer wijzer gemaakt op een aantal gebieden. Zo ga ik nu snel een setje opzetlenzen voor mijn iPhone bestellen. Kortom, als je vaak en graag fotografeert met je smartphone is het zeker een aanrader om Snap! te lezen.

Titel: Snap!
Auteur: Anki Wijnen
Prijs: € 16,99

Koop bij bol.com

 

(Dit artikel bevat affiliatelinks.)


8 reacties

Sandra · 2 juli 2018 op 17:19

Heel handig! Ik maak zelf ook bijna alleen maar foto’s met mijn smartphone. Ideaal!

Custodia Chineva · 2 juli 2018 op 18:16

Dit is echt handige, zeker iets voor blogger onder ons xx

Wanda · 2 juli 2018 op 18:40

Ik ga zeker even kijken of het iets voor me is. Voor mijn blog gebruik ik altijd mijn gewone camera maar tips zijn altijd welkom.

Myrthe · 2 juli 2018 op 18:44

Best wel handig, want tegenwoordig trek ik veel foto’s met mijn gsm. 😀

Felice Veenman · 2 juli 2018 op 20:30

ik zou het moeten doen,mijn foto’s ijn vreselijk…maar ik heb al zo weinig tijd..

Kool Family · 4 juli 2018 op 21:52

Ik neem nog altijd meeste foto’s met de camera. Alleen op plaatsen waar mijn man er niet van houdt als ik een joekel van een camera bovenhaal (op restaurant enzo), hou ik het bij mijn gsm. Goede tip voor die smartphone foto’s!

Janet | thatonetime · 5 juli 2018 op 21:00

Ik fotografeer met mijn Iphone en Gopro maar heb er echt de ballen verstand van, dus lijkt me best handig!

    Sabine · 11 juli 2018 op 12:56

    Haha dit boek op je ‘te lezen lijstje’ zetten is dan een prima optie 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *