Ik ben de hele dag in de weer met laptop en iPhone. Hoewel Netflix soms ook heerlijk is, kies ik in de avond toch vaker voor een boek. Lekker even offline en analoog. Daar komt bij dat als je bij de bibliotheek werkt, je van alles mee naar huis sleept. Voor mijn blog Pukster.nl krijg ik ook regelmatig boeken toegestuurd om te reviewen. Kijk je mee naar mijn recente lijstje boekentips?

Boekentips #4: leesvoer

Elle & Darcy | Alexandria Bellefleur

Dit boek las ik uit op oudejaarsavond. over dromerige Elle en gestructureerde Darcy die tijdens een blind date snel klaar zijn met elkaar. Maar het gezeur van Brendon, de broer van Darcy (en zakenpartner van Elle)… Om van het gezeur af te zijn, stelt Darcy voor aan Elle om net te doen alsof ze een stel zijn. Hoe lang houden ze dat vol…

Alexandria Bellefleur bewijst zich met ‘Elle & Darcy’ de nieuwe ster in romcomland! Na een verschrikkelijke date besluiten Elle en Darcy dat ze nooit meer afspreken. Ze zijn te verschillend: Elle is een dromerige Twitter-astrologe die op zoek is naar haar soulmate, Darcy is een no-nonsense actuaris die niet van verrassingen houdt. Ze nemen afscheid, maar niet voor lang. Darcy wordt gek van haar bemoeizuchtige broer die matchmaker speelt en doet Elle een voorstel: tot oudejaarsavond doen ze alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze niets meer met elkaar te maken te hebben. Maar hoe eindigt het toneelstukje als de gevoelens echt worden? Een heerlijk verhaal over twee vrouwen die mijlenver van elkaar afstaan, maar langzaam voor elkaar vallen.

Kerst met Evie | Nicola May

Ik las nog even lekker een kersterig e-boek. Over Evie die vlak voor kerst wordt gedumpt door haar vriend en in de pub knappe Greg tegenkomt. Ze helpt hem tijdens kerst bij de daklozenopvang en ontmoet daar Yves. Dakloze Yves laat Evie zien hoe mooi het leven kan zijn. Zou het universum haar helpen met haar gevoelens voor Greg…

Een feelgood kerstverhaal van Nicola May vertelt in de novelle ‘Kerst met Evie’ het bijzondere verhaal van de Londense Evie. Twee dagen voor de kerst biecht haar vriend op dat hij een een affaire heeft en bij haar weggaat. Evies hart is gebroken en ze besluit haar verdriet te verdrinken met haar beste vriendin Bea. In de pub komt ze de vriendelijke Greg tegen, die toevallig hoort dat Evie geen plannen heeft voor de kerst. Hij runt een daklozenopvang en kan tijdens de koude wintermaanden een extra paar handen gebruiken. Evie besluit op zijna anbod in te gaan. Hier ontmoet ze Yves, een vriendelijke dakloze. Evie voelt zich meteen op haar gemak bij de man en ze spreken samen meerdere keren af in de decembermaand. Samen trekken ze door Londen, bezoeken ze bezienswaardigheden en praten ze over van alles en nog wat.

Twaalf dagen voor kerst | Jenny Bayliss

Ok nog een laatste kersterig boek dan. Hoewel ik er niet vanaf het begin lekker inzat, wel uitgelezen. Over Kate die 12 blind dates heeft voor kerst. De een nog rampzaliger dan de andere. Gaandeweg ziet Kate onder ogen dat ze verliefd is, en altijd is geweest, op haar beste vriend Matt. Cliché… Maar is het wederzijds?

Twaalf dates met twaalf verschillende mannen. Het lot zou Kate goed gezind moeten zijn… Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag ‘Bah, humbug’. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar ‘bijbaantje’ als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt? Maar dan schrijft haar goedbedoelende beste vriendin Laura haar in voor een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om liefde te vinden voor de kerstvakantie begint…

Het meisje in de witte komono | Ana Johns

Over Japanse Naoko en haar liefde voor een Amerikaanse soldaat. Een schande voor haar familie en de start van een aangrijpend verhaal uit het verleden. En in het heden het verhaal van Tori, dochter van de Amerikaanse soldaat die op zijn sterfbed een geheim onthult. Ze is vastberaden het hele verhaal te achterhalen en reist ervoor naar Japan.

Japan, 1957. De 17-jarige Naoko Nakamura wijst de man die haar vader voor haar heeft uitgezocht af en volgt haar hart: ze wil enkel trouwen met de Amerikaanse soldaat van wie ze houdt. Als gevolg van die beslissing wordt ze verstoten door haar familie, omdat de schande van een huwelijk met een buitenlander te groot is. Maar als haar geliefde niet terugkeert van een missie en zij zwanger blijkt, kan ze nergens terecht. Haar vader is onverbiddelijk: ze mag enkel terugkomen naar huis als ze het halfbloed kind dat ze draagt opgeeft… Amerika, nu. Tori Kovac zorgt voor haar vader in zijn laatste dagen als ze een brief vindt die haar leven op zijn kop zet, en die duizenden vragen oproept over haar vader, over hun familie en over wat ze dacht te weten. Ze gaat op zoek naar antwoorden, een zoektocht die naar Japan leidt…

Midwinter | Suzanne Vermeer

Terwijl het buiten sneeuwde las ik bij de haard dit boek uit. Hoe toepasselijk! Over Alice die acht jaar geleden haar vriend verloor tijdens een noodlottig ski-ofngeluk. Getraumatiseerd nam ze afstand van haar vrienden. Nu keert ze met haar vrienden van toen terug naar Val Thorens, waar ze in een nieuwe nachtmerrie belandt…

Alice de Vreede was 21 jaar oud toen ze voor het laatst op wintersport ging. Wat destijds echter begon als een heerlijke vakantie, liep uit op een drama. Een ongeluk met verstrekkende gevolgen. En het was allemaal haar schuld. Acht jaar later besluit ze op aanraden van haar nieuwe psycholoog mee te gaan met een vriendengroep die de beroemde Grand Tour de Trois Vallées willen skiën. In eerste instantie lijkt de trip een succes te worden, maar wanneer het weer slechter wordt, lopen de onderlinge spanningen op en wordt de groep geconfronteerd met hun ergste nachtmerrie. Om het er levend vanaf te brengen, moet Alice de demonen uit haar verleden zien te bedwingen…

Blauwdruk van geluk | Petra Kruijt

Een feelgood met een leuke insteek. Avy (of eigenlijk Navy) werd geboren tijdens filmopnames. Nu, 28 jaar later, probeert ze zelf een acteerrol te bemachtigen, terwijl ze ondertussen haar geld verdient als kamermeisje. Dan ontmoet ze Raoul, de neef van haar baas. Hij vindt haar perfect voor een rol in zijn film. Of loopt het anders?

De feelgoodroman ‘Blauwdruk van geluk’ van Petra Kruijt gaat over de vraag: hoe word je wie je bent? Hoofdpersoon Navy werd geboren op het witte doek. Haar moeder ging namelijk zo ver met methodacting dat ze tegelijk met haar personage zwanger werd. De film werd een kaskraker, en de baby? Die werd in één klap beroemd. Navy’s jeugd bestond uit huiswerk maken op de set, rodeloperfeestjes en het gevoel dat ze een accessoire was. Nu is Navy, die zichzelf liever gewoon Avy laat noemen, een twintiger die schoonmaakwerk doet in een hotel. Ze probeert daarnaast aan de bak te komen als actrice. Zonder succes, tot ze filmmaker Raoul ontmoet. Hij gelooft in haar. Maar is dat terecht? ‘Blauwdruk van geluk’ is een eerlijke feelgoodroman over bittere glamour.

Oost west thuis best | Linda Holmes

Over Evvie die een jaar geleden weduwe werd. Iedereen denkt dat ze rouwt, maar er speelt iets anders dat ze liever geheim houdt. Ook voor haar beste vriend Andy. En dan is daar Dean die het appartement naast haar huis huurt. De ooit succesvolle honkbalspeler heeft ook zo zijn issues. Samen zetten ze voorzichtig stapjes vooruit.

Oost west, thuis best – maar niet voor Evvie Drake. Het is een jaar geleden dat Evvies man plotseling overleed. Haar beste vriend Andy denkt dat ze rouwt, en Evvie laat hem in die waan – maar eigenlijk weet ze niet wat ze met het geld en het grote huis aan moet. Dean Tenny was ooit topsporter, maar zijn ster is gevallen. En hij kan niet eens aan zichzelf uitleggen hoe het komt. Andy stelt voor dat Dean bij Evvie komt wonen, in het appartement aan de achterkant van haar huis. Evvie stemt in, maar ze spreken één ding af: Dean vraagt niet naar Evvies man, en Evvie vraagt niet naar Deans mislukte carrière. Een duidelijke regel, maar gek genoeg worden regels altijd verbroken… Kunnen Evvie en Dean over hun verleden heenstappen en aan iets nieuws beginnen?

Mijn belofte aan jou | Colleen Hoover

Over Graham en Quinn die elkaar ontmoeten terwijl ze ontdekken dat hun partners met elkaar vreemd gaan. Nooit konden ze toen vermoeden dat ze later met elkaar trouwen. Terwijl de hoofdstukken elkaar afwisselen van toen naar nu, leef je mee met de ongewenste kinderloosheid en wat dat met de relatie doet. Prachtig geschreven!

‘Mijn belofte aan jou’ van bestsellerauteur Colleen Hoover gaat over Quinn en Graham, die elkaar ontmoeten wanneer ze ontdekken dat hun partners een affaire met elkaar hebben. Zes maanden later krijgen ze zelf een relatie. Dan gaat deze roman fast-forward naar zes jaar later: de relatie van Quinn en Graham kent ook hobbels. Hoe perfect hun liefde ook is, het zijn allebei mensen, en mensen zijn niet perfect. Hun belofte aan elkaar komt onder druk te staan. Maar van breken is geen sprake, als het aan Graham ligt. Colleen Hoover schreef met ‘Mijn belofte aan jou’ een roman die ontroert en aan het denken zet.

Boekentips #4- januari 2021 foto

Boekentips #4: kookboeken

Voor mijn blog Pukster.nl mag ik regelmatig de nieuwste kookboeken reviewen. In de boekenkast overheersen deze dan ook. Heerlijk om er af en toe eentje te pakken, door te bladeren en kook- en bakinspiratie op te doen. Hieronder vind je de boeken die ik de afgelopen maand reviewde.

Heel Holland bakt thuis | Anouk Glaudemans

Vind jij Heel Holland bakt ook zo’n fijn programma? Laatst plofte ‘Heel Holland bakt thuis’ op de deurmat. Blij mee! En natuurlijk schreef ik een review.

Sociaal, bewust en snel, dat zijn de thema’s van dit allernieuwste seizoensboek Heel Holland Bakt Thuis. Want bakken, dat doe je voor elkaar, iets wat nu alleen maar meer telt. En voor wie thuis allesbehalve rustig is, zijn de snelle bakrecepten extra handig om tussen de bedrijven door iets lekkers uit de oven te toveren. Met naast de technische opdrachten van Robèrt – bak mee met tv! – dit jaar ook gastauteur Heel Holland Bakt-winnares Anouk! #ikbakthuis

Pastry crush | Jaline Vandromme

Soms krijg je een boek dat in alle opzichten prachtig is: ‘Pastry crush’. Heel mooi vormgegeven en de foto’s laten stuk voor stuk kunstwerkjes zien. Hier lees je de hele review >>

Millefeuille, baba au rhum, Saint Honoré, Paris-Brest, Forêt Noire, gebakjes die je over de hele wereld kunt eten. Het zijn de zogenaamde klassiekers van de patisserie. Winnares Jaline Vandromme van Bake Off Vlaanderen laat zien hoe deze klassiekers haar geïnspireerd hebben. ‘Daarom heb ik van mijn favoriete gebak twee varianten gemaakt: een eigen versie, revisité, en een dessertje geïnspireerd op hetzelfde gebak. Ik hoop dat het je inspireert om hetzelfde te doen. Vervang wat je zelf niet zo lekker vindt of wat je niet in huis hebt door iets anders, laat weg en voeg toe. En vooral: leef je uit in de keuken.’

Intermittent fasting doe je zo! | Hannah Vreugdenhil

In de eerste week van het nieuwe jaar viel het nieuwste boek van Hannah Vreugdenhill op de deurmat: Intermittent fasting doe je zo! Is het iets voor jou? Hier lees je hele review >>

Intermittent fasting is voor velen de oplossing voor gezond gewichtsverlies, minder keuzestress en een fitte levensstijl. Maar hoe pak je het aan in de praktijk? Hannah Vreugdenhil, ervaringsdeskundige en levensstijlcoach, geeft in dit boek een plan waar je direct mee aan de slag kunt. Dit boek bevat: 2 x 8 weekmenu’s, handige boodschappenlijsten, lekkere en voedzame recepten, variatietips en tips & tricks. Intermittent fasting – doe je zo: gezond vasten, grip op je levensstijl en zorgeloos genieten van lekker eten. Hannah Vreugdenhil is ondernemer (Notchie Foodgroup, Empowered by your next step) en kookboekauteur (Personal Body Plan – the recipe guide en High Protein). Ze houdt van lekker eten en een fitte levensstijl. Dat die twee uitstekend samen kunnen gaan deelt ze in dit boek.

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen maand heb gelezen en doorgebladerd. Volgende maand volgt een nieuw lijstje met boekentips. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate links.)