Het begon vrij onschuldig met een iPhone 4S. Al snel volgde een iPad, een iPhone 6 en nu zelfs een MacBook Air. En die laatste stap is best een grote als je niet anders dan Windows gewend bent als het om werken gaat. Hoe dat bevalt? Lees vooral verder.

Inmiddels heb ik mijn allereerste Apple-laptop een aantal weken in mijn bezit. Tijd om te evalueren. Werkt het fijner? Is het nu echt zo anders als de ‘gewone’ laptop? En wat is er dan zo anders?

Samenstellen en bestellen maar die MacBook Air

Samen met de man en de hulp van een ervaringsdeskundige vriendin stelde ik d? ideale MacBook Air samen op de website van Apple. Toen ik eenmaal de knoop had doorgehakt en op ‘order’ ?drukte vond ik het onmiddellijk best irritant dat ik nu zo’n drie weken op mijn MacBook moest wachten. Als ik iets wil, wil ik het graag nu zeg maar. Maar geduld is een schone zaak en jawel, terwijl ik mijn boodschappen deed in de supermarkt kwam de langverwachte SMS binnen die uiterst opgewekt aankondigde dat vandaag de dag was. Hoe ik ook had gehaast, ik had de bezorger sowieso gemist want die was er binnen een kwartier nadat ik die SMS ontving. De teleurstelling om dat briefje te vinden… Nog een dag wachten dus. Maar daar was hij dan ein-de-lijk.

Mijn eerste stappen in de wereld die MacBook heet

Bijna zonde om die mooie verpakking open te maken. Bijna…. Natuurlijk maakte ik de verpakking open om in no time de MacBook Air aan de praat te hebben. Want daar is Apple sterk in: eenvoud. Daarna alle benodigde zaken instellen, e-mailaccounts aanmaken enzovoort. En als snel stuurde ik mijn eerste berichtje vanaf die gloednieuwe laptop. Het was even zoeken, en nog soms, naar de functietoetsen. ?Het bleek al vlot dat ik veelvuldig gebruik maakte van knoppen als page up, page down, delete, de rechtermuisknop enzovoort. En die kent Apple niet. Hoe snel dat went? Onwijs snel want nog geen twee dagen later zat ik weer achter een Windows laptop en zat ik daar te klooien met het touchpad en miste ik de Cmd-knop. Beiden gebruik je veelvuldig op een MacBook.

Of ik blij ben met mijn MacBook Air?

JA! Super blij. Want o wat is mijn MacBook fijn licht. Zo licht, dat ik er prima mee op de bank kan kruipen wat ook het geval is terwijl ik dit artikel typ. En behalve licht is hij ook heerlijk snel. En open is aan, ook zo’n verademing. Niks geen opstart ergernissen meer. Opladen? In no time weer 100% battery. O, en compact is hij ook nog. Dat samen met het lichte gewicht zorgt ervoor dat ik ‘m zo in mijn tas stop en meeneem naar de zwemles van de jongste en de hockeytrainingen van de oudste. Kan ik daar nog wat werken of een artikel schrijven voor Like & Love (it!) bijvoorbeeld. Top.

De conclusie is duidelijk denk ik. Ik ben heel blij met mijn beslissing om over te stappen naar een MacBook Air. Zo blij dat ik niet uitsluit dat er in de toekomst nog een iMac volgt. En jij? Werk jij liever met een Windows laptop of met een MacBook??