huisstijl OfficepakketHeb je een huisstijl, zelf ontworpen of uitgevoerd door een vormgever/bureau? Als je een logo gebruikt is dat eigenlijk al het geval. En gebruik je altijd consequent in je uitingen de kleur(en) uit je huisstijl?

Ik neem als voorbeeld het paars van het Humanvalue-logo. Deze kleur, of lichtere tinten ervan, pas ik toe in alle uitingen zoals website, visitekaartjes en briefpapier maar ook in het Officepakket binnen Word-documenten, Powerpoint of Excel bijvoorbeeld. Zo maak ik titels of koppen en voetteksten Humanvalue-paars om op deze manier een herkenbaar beeld te cre?ren.

Kleurcodes bepalen

Om de huisstijlkleur goed te kunnen toepassen is het handig om (eenmalig) de verschillende kleurcodes te bepalen.?Dat gaat heel eenvoudig via www.rgb.to. Voor het Officepakket heeft u de RGB-code(s) nodig.

Kleuren kiezen in het Officepakket

Hoewel het voor mij heel vanzelfsprekend is, is niet iedereen op de hoogte van de mogelijkheden om kleuren aan te passen binnen het Officepakket. En dan heb ik het niet over het standaard kleurenpalet waaruit gekozen kan worden. Ik zal stap voor stap uitleggen hoe u uw eigen kleuren kunt gebruiken.

1. Selecteer de tekst die je wilt kleuren.

2. Ga met de muis op het icoon ‘tekstkleur’ staan, klik op het pijltje voor het pull down-menu en kies ‘meer kleuren’.

3. Er verschijnt een kleurenpalet. Kies dan het tabblad ‘Aangepast’.

4. Vul hier de RGB-code van de huisstijlkleur in die je wilt toepassen en klik op OK.

Dit is de manier om tekst van kleur te voorzien. De overige kleurmogelijkheden binnen Office, zoals lijnen, vullen en achtergronden werken net zo.

Vanaf nu kun je je documenten dus n?g mooier maken conform huisstijl. Lukt het niet gelijk? Vraag gerust, ik help je graag verder.?