Speel je wel eens met het idee om naast je ‘gewone’ werk iets voor jezelf te doen dat geld oplevert? Oftewel, een side hustle. Dan is dit boek een mooi begin. In 27 dagen doorloop je de stappen die je naar een concreet plan brengen zodat jouw side hustle alle kans van slagen heeft.

Wil je extra geld verdienen naast je vaste baan? Iets doen waar je passie ligt? In dit boek legt Chris Guillebeau je uit hoe makkelijk en leuk het is om een ‘side hustle’ te beginnen. Een side hustle is een project waar je hart sneller van gaat kloppen en dat je start zonder je huidige baan op te zeggen. Niet als hobby, maar als een onderneming waarvan je zelf de baas bent en waarmee je inkomsten genereert. Het verrijkt je leven en je maakt jezelf minder afhankelijk van die ene baan. Chris Guillebeau, auteur van De 100 euro Startup, laat je in dit boek zien hoe je op een eenvoudige manier in slechts 27 dagen van idee (of passie) naar actie, en zelfs een extra inkomen, komt. Je hoeft voor je side hustle echt geen opleiding bedrijfskunde te hebben gehad of een onderneminsplan te maken. Begin met een activiteit, volg je hart en gebruik je brains. That’s all. De Side Hustle is een praktische gids voor mensen die op zoek zijn naar meer vrijheid, plezier in wat ze doen en een plan B. Ook nu baanzekerheid steeds minder vanzelfsprekend is, is een side hustle niet alleen een verrijking, maar is het ook van groot belang om meerdere opties te hebben.

Wat je kunt verwachten van De side hustle:

Na een uitleg over de Side Hustle-aanpak ga je gelijk aan de slag. In vijf weken tijd behandel je evenveel hoofdstukken.
Week 1: Bouw een arsenaal aan ideeën op
Week 2: Selecteer je beste idee
Week 3: Bereid je voor op de lancering
Week 4: Lanceer je idee bij de juiste mensen
Week 5: Hergroepeer en verfijn

Ieder week bevat allerlei opdrachten, verdeel over de dagen, waardoor je gefocust in 27 dagen echt ergens aan werkt. Voorbeelden uit de praktijk helpen je op weg met het vormen van je eigen plan. Achterin het boek vind je nog aanvullende opties om verder te gaan, een Facebook-tip en andere handigheden. En tot slot een lijst met hulpbronnen en een handig register.

Behalve dat je allerlei praktische handvatten krijgt, leest het ook lekker vlot weg. Kortom, als je zin hebt om voor jezelf aan de slag te gaan naast je ‘gewone’ baan dan is dit een fijn boek.