Representatief de zomer door: man vs. vrouwWe zijn weer in het seizoen beland met warme dagen op kantoor. Als je gezegend bent met airco dan is het leed nog wel te overzien. Maar dan nog: warm! Maar warm of niet, we willen wel representatief de zomer door en goed voor de dag komen. “Jullie vrouwen hebben het lekker makkelijk” hoor ik regelmatig uit de mannenmond. Maar is dat ook zo??

Mannen lijken te denken dat?een rokje hetzelfde is als een korte broek. Geloof me heren; dat is het niet. Wat natuurlijk wel zo is, is dat vrouwen met een luchtig jurkje nog steeds representatief voor de dag kunnen komen. Een man zit altijd vast aan die lange broek. En ja, dat is warm in de zomer.

Lange broek of korte broek?

Of je nu man of vrouw bent: een korte broek is in de meeste kantooromgevingen niet welkom. Zeker niet als je contact met externen hebt. Op de een of andere manier is dat gewoon zo bepaald in onze maatschappij. Dus het antwoord op deze vraag is heel eenvoudig: lange broek.

Voor de heren: overhemd met lange of korte mouwen?

Als je het mij persoonlijk vraagt roep ik onmiddellijk: lange mouwen! Ik heb het gewoon niet zo met overhemdjes met korte mouwen. Neemt niet weg dat iedereen die zich daar wel fijn in voelt, het vooral niet moet laten om aan te trekken.?Een mooie (!) polo is trouwens een goed alternatief voor een overhemd met korte mouwen. Staat lekker vlot en is toch representatief.?En wat die overhemden met lange mouwen betreft; kies lekker voor een krakend wit overhemd in de zomer. Sowieso is een wit overhemd altijd goed, maar in de zomer zeker. Je huid is wat gebruind dus dan komt dat wit nog mooier uit.

Begin juni was ik bij het Blogger by Nature event in Soest. HemdVoorHem.nl was daar ook aanwezig, met een geweldige goodybox voor iedereen. Ik informeerde voor de (lange) man of ze ook een goed assortiment overhemden in mouwlengte 7 hadden. Het antwoord: jazeker! En zo geschiedde; ik liet mijn visitekaartje achter en ontving een mooi overhemd voor de man. Spierwit, licht getailleerd, mouwlengte 7 en strijkvrij: een blije man!

Mouwloos; done of not done?

Dit wil in sommige bedrijven ook nog wel eens een discussiepuntje zijn. Meestal is het voor heren ‘not done’ en voor de dames kan het, mits op een ‘nette’ manier. Dus nette oksels, geen hemdje dat je ook naar het strand aan doet, maar een mooie top. Dan is het over het algemeen prima en representatief. Je kunt altijd nog een dun vestje meenemen, mocht er onverwacht bezoek langskomen, als je dat prettig vindt.

Representatief de zomer door: what’s on your feet?

Tja, dat is ook zoiets. De man zit toch vaak vast aan die nette schoen of in het beste geval sneakers. Vrouwen hebben meer keuze. Of het nu gaat om nette pumps, al dan niet met een ‘peep toe’, sandalettes, sneakers of sandaaltjes. Maar voor beide seksen geldt: geen flip flops. Nooit! Gewoon niet. Die trek je lekker thuis aan, naar het strand of desnoods zodra je de deur uitstapt bij kantoor op weg naar huis. Maar ze zijn echt nooit representatief in een kantooromgeving. O en wat de dames betreft worden gelakte teennagels gewaardeerd, zodra deze zichtbaar zijn in de zomer.

Nu vraag ik me af; hoe ga jij representatief de zomer door? Vind je het soms echt lastig of maakt het je niet zoveel uit of het wel of niet warm is??

 

(Dit artikel bevat gesponsorde links.)