3D omslag boek Om gestoord van te worden vierkantOm gestoord van te worden is een geniale titel voor een boek dat gaat over alle afleidingen waar we allemaal tijdens ons werk mee te maken hebben. Want hoe houd je je hoofd bij je werk als je in een kantoortuin werkt,?je telefoon om de haverklap gaat, de lading e-mails niet ophoudt en die achtergrondmuziek is ook killing… Barbara weet raad!?

Barbara Aalpol is de zus van mijn lieve collega Heleen. Via een post van Heleen op Facebook kwam Om gestoord van te worden voorbij in mijn timeline. Ik reageerde dat ik het boek wilde lezen en zo plofte niet veel later een envelop met het boek van Barbara op de deurmat. Super lief!

When you have a problem, think thoroughly about it, leave it alone and then suddenly a good idea will hit you right in the face (Bron: Om gestoord van te worden)

Om gestoord van te worden: wat kun je verwachten?

Om te beginnen is dit boek een feestje om te lezen. Geen lange zware lappen tekst maar compacte teksten afgewisseld met vrolijke illustraties, quotes, interviews enzovoort. Je kunt het daardoor eenvoudig wegleggen en later moeiteloos doorlezen. Door het hele boek vind je doetips die je gelijk in de praktijk kunt brengen. Natuurlijk zal niet alles voor jou werken, maar er komen gegarandeerd voldoende voorbeelden voorbij waarin je jezelf of jouw situatie direct herkent.

Het boek is na een voorwoord van Tom Beek en een inleiding opgedeeld in zes hoofdstukken: Waar word jij gestoord van als je werkt?, Altijd online, Prettig gestoord, Het gestoorde kantoor, Informatiestromen en Zeg stop!. Tot slot volgt nog een epiloog en een checklist.

We krijgen in 24 uur net zoveel prikkels als dertig jaar terug in een hele maand.
Uit onderzoek is gebleken dat computergebruikers gemiddeld meer dan 30x per uur van venster wisselen om hun mail te checken of een ander programma te gebruiken.
Gemiddeld wordt ongeveer 40% van de werktijd besteed aan informatie verkrijgen, verwerken en verspreiden (waaronder e-mailbeheer: 28%). 40% van de mensen checkt zijn zakelijke mail ook na werktijd of tijdens de vakantie. (Bron: Om gestoord van te worden)

Over Barbara Aalpol

Barbara is, behalve de zus van collega Heleen, de auteur van Om gestoord van te worden. Met haar bedrijf Balance Your Work geef ze bedrijfstrainingen waarin je leert om op een slimme manier met je werktijd om te gaan. “Ik heb dit boek geschreven aan de hand van praktijkvoorbeelden die echt werken. Durf offline te zijn en vind de balans in ontspannen en gespannen werken. Zo houd je je hoofd bij je werk!”, aldus Barbara.

WIN!

Hoe leuk! Ik mag van Barabara een exemplaar van Om gestoord van te worden weggegeven. Wil jij kans maken?

1. Volg dan?Humanvalue?en Balance Your Work?op Facebook.
2. Laat op Facebook onder de post over de winactie een?reactie achter waarom jij Om gestoord van te worden wil winnen.
3. En volg Humanvalue op Instagram.

De winactie loopt tot 15 februari aanstaande. De winnaar of winnares maak ik zo snel mogelijk bekend door je te taggen onder de winactie op Facebook. Je ontvangt ook een persoonlijk bericht voor de afhandeling dus houd je berichten in de gaten. Mocht het zo zijn dat degene die wint niet binnen 48 uur reageert, dan loot ik opnieuw.

Kort samengevat: dit boek is een feest der herkenning voor iedereen. Dus een aanrader om te lezen of cadeau te doen!?

Titel:?Om gestoord van te worden
Auteur: Barbara Aalpol
Prijs: ? 19,90

Koop bij bol.com