Ik ben de hele dag in de weer met laptop en iPhone. Hoewel Netflix soms ook heerlijk is, kies ik in de avond toch vaker voor een boek. Lekker even offline en analoog. Daar komt bij dat als je bij de bibliotheek werkt, je van alles mee naar huis sleept. Voor mijn blog Pukster.nl krijg ik ook regelmatig boeken toegestuurd om te reviewen. Kijk je mee naar mijn recente lijstje boekentips?

Boekentips #7: leesvoer

Cinder & Ella, lang en gelukkig? | Kelly Oram

Nadat Cinder (Brian) en Ella elkaar in deel 1 uiteindelijk vonden, blijkt in deel 2 dat het leven met een van de populairste acteurs van Hollywood niet niks is. Zeker niet als je Ella heet en nog in een herstelproces zit, met brandwonden over het grootste deel van je lichaam. Tel daar familieperikelen bij op en je snapt dat er in dit boek voldoende gebeurt om aan een stuk door te willen lezen. Heerlijke YA-serie. 

Eindelijk hebben Cinder – echte naam Brian – en Ella elkaar gevonden! Maar al gauw dringt de buitenwereld zich op. Brian is de hotste auteur van Hollywood en iedereen wil alles over hem weten. Dat merkt ook Ella, die plotseling – met brandwonden en al – in de belangstelling staat. Daarbij komt dat haar familie de relatie afkeurt. Is hun liefde sterk genoeg om de druk van de spotlights aan te kunnen? Of bestaat ‘lang en gelukkig’ alleen in sprookjes? (Bron: omslag)

Zoek de zon op | Jenny Colgan

Deel 2 uit de Happy Ever After-serie. Over Zoë die als alleenstaand moeder ploetert om rond te komen. Wanneer ze naar Schotland kan om daar als nanny te werken én om Nina te helpen met de boekenbus, lijkt het dé oplossing. Het gezin waar ze terecht komt blijkt een complex geheel te zijn. Ze gaat de uitdaging niet uit de weg en langzaam maar zeker lijkt alles voor iedereen beter te worden. Maar ook voor Zoë zelf?

Alleenstaande moeder Zoë verlaat met haar zoontje het lawaaierige Londen; ze heeft een oppasbaan in Schotland aangenomen. Het klinkt hemels! Bij aankomst wordt Zoë echter geconfronteerd met een humeurige baas en een bende onhandelbare kinderen. Was dit wel de juiste beslissing? Toch is de rustige, pittoreske locatie alles wat Londen niet is – en Zoë besluit de uitdagingen van het werk aan te gaan. Met de hulp van Nina, de vriendelijke lokale boekverkoper, begint Zoë zich steeds beter thuis te voelen. Zullen boeken, frisse lucht en vriendelijkheid genoeg zijn om deze gebroken familie te genezen? (Bron: omslag)

Lieve Emmie Blue | Lia Louis

Over Emmie die opgroeit met een weinig betrokken moeder, die wordt aangerand door een leraar, die daarna door iedereen wordt uitgemaakt voor leugenaar… Luke vindt haar ballon met briefje en stuurt haar een e-mail, het begin van een intense vriendschap. Jaren later wordt Emmie verliefd op Luke. Maar Luke gaat trouwen… Eliot, de broer van Luke is er ook nog. Hij laat Emmie zien dat niet alles is wat het lijkt. Mooi!

Toen Emmie Blue zestien was, liet ze een rode ballon met een kaartje eraan los in de lucht. Op het kaartje stond haar naam, haar e-mailadres en een geheim. Weken later werd de ballon aan de kust van Bretagne gevonden door de eveneens zestienjarige Lucas Moreau. Hij mailde haar op het moment dat ze het nodig had, wat het begin was van een onvervangbare vriendschap. Veertien jaar later zijn ze nog steeds beste vrienden. Maar wat Lucas niet weet, is dat Emmie is al jaren heimelijk verliefd op hem is. Wanneer Lucas haar een belangrijke vraag wil stellen, denkt Emmie dat haar moment gekomen is. Maar dan vertelt hij dat hij weer samen is met zijn ex en Emmie als getuige op hun huwelijk wil, waarmee al haar toekomstplannen in één klap in duigen vallen… (Bron: omslag)

Het huis onderaan de klif | Sharon Gosling

Over Anna die na een verbroken relatie opnieuw begint in het afgelegen dorpje Crovie. Een impulsieve actie. Na aankomst maakt ze het liefst direct rechtsomkeert. Tot de inwoners en het dorpje langzaam maar zeker haar hart veroveren. Is een toekomst voor Anna mogelijk in Crovie of verandert een verwoestende storm alles?

In ‘Het huis onderaan de klif’ van Sharon Gosling is chef Anna na een verbroken relatie van twintig jaar toe aan een nieuwe start. Ze verhuist naar Crovie, een klein vissersdorpje aan de oostkust van Schotland, maar eigenlijk heeft ze meteen spijt. Zodra ze het dorp en de mensen beter leert kennen, vindt ze ook zichzelf en haar liefde voor koken weer terug. Ze besluit haar keuken om te toveren in een kleine lunchclub. Haar leven lijkt eindelijk weer de goede kant op te gaan, zolang niets haar nieuwgevonden geluk verpest… (Bron: omslag)

Ik maakte onderdeel uit van de Blogtour rondom het verschijnen van dit boek en maakte, geheel in stijl, een gembercake. Je vind het recept hier >>

Liefs uit Londen | Iris Visser

Over Hannah die op oudejaarsavond haar vriend betrapt met een ander. Op haar werk moet ze ook nog dealen met een stuk chagrijn dat Tijn heet en haar baas is. Ze heeft dan ook minimaal zin om met hem twee weken naar London te gaan voor het werk. Eenmaal daar lijkt in rap tempo de stemming te veranderen en belandt ze met Tijn tussen de lakens. Of dat nu handig is… Leest snel weg. Vermakelijk.

Al het geloof dat Hannah heeft in de liefde verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ze tijdens oud en nieuw haar vriend met een ander meisje betrapt. En tot overmaat van ramp wordt ze ook nog eens gedwongen om haar verschrikkelijke baas, de jonge directeur van een groot warenhuis, twee weken lang te assisteren tijdens een zakenreis naar Londen. Het nieuwste filiaal van hun winkel loopt niet naar behoren en dus zijn ze gedwongen om, samen met een extern ingehuurd marketingteam, in te vliegen. Eenmaal aangekomen in Londen probeert Hannah elk teken dat de stad zich opmaakt voor de meest romantische dag van het jaar uit alle macht te negeren. Het feit dat haar baas een hoogst verwarrende menselijke kant blijkt te hebben én dat de vrouw van het marketingbureau haar wel heel bekend voorkomt, zorgen immers al voor genoeg kopzorgen. (Bron: omslag)

Beter laat dan nooit | Charlotte de Monchy

Over Merle die haar hippie-oma in Cornwall opzoekt. James, de pestkop uit haar jeugd, blijkt het huis van oma te hebben gekocht en oma gaat ook nog met de opa van James trouwen. Min of meer noodgedwongen brengen Merle en James samen tijd door bij het voorbereiden van de bruiloft. Vinden ze elkaar nog steeds zo vervelend of toch niet…

Als Merle hoort dat haar hippie-oma haar enige bezit, het oude statige huis op de rotsen van Cornwall, heeft verkocht aan een investeerder, vreest ze dat de oude vrouw het slachtoffer is geworden van een harteloze oplichter. Hoewel Merle – een succesvolle internetondernemer en een no-nonsense type – gemengde gevoelens heeft over de kleurrijke levensstijl van haar artistieke, hasj rokende oma, besluit ze toch af te reizen naar het kleine dorpje waar ze als kind vele zomers doorbracht. Want als het om zaken gaat, beschouwt ze zichzelf als de aangewezen persoon om haar bij te staan. Als de investeerder die haar oma heeft uitgekocht James Miller blijkt te zijn, de pestkop van het dorp die vroeger kwallen in haar zwembroek duwde, is Merle dubbel gemotiveerd hem een lesje te leren. Helaas blijkt hij ineens ook de kleinzoon van oma’s nieuwe grote liefde te zijn, wat de situatie ingewikkeld maakt. Helemaal als ze min of meer gedwongen wordt om samen met hem een verrassingsbruiloft te organiseren voor de bejaarde geliefden. (Bron: omslag)

Onder de Spaanse zon | Anna Thomas

Over Linda, Ellen en Judith die 25 jaar geleden tegelijk trouwden. Daarna verwaterden de contacten al snel. Paul, de man van Judith, brengt iedereen weer bij elkaar om samen het jubileum te vieren. Hoewel er weinig te vieren valt voor de drie stellen. Linda, Ellen en Judith vertrekken tijdens het feest totaal onvoorbereid naar Spanje.

Linda, Ellen en Judith – veertigers – zien elkaar na jaren weer terug. Alle drie zitten ze vast in hun huwelijk: Linda ergert zich enorm aan Mark, die alleen maar aan de bar hangt; Ellen probeert tevergeefs af te vallen terwijl ze vermoedt dat Bart vreemdgaat met zijn slanke collega; Judith wil dat Paul inziet dat ze blut zijn en dat hij stopt met zijn materialistische gedrag. Wanneer alle stellen 25 jaar getrouwd zijn en Paul voorstelt om dit samen te vieren, stemmen de vrouwen met tegenzin in. De verschrikkelijke avond verandert echter in het grootste avontuur van hun leven. Met het glas wijn nog in de hand besluiten Linda, Ellen en Judith hun biezen te pakken en naar Spanje te vertrekken. Daar komen ze terecht in Nueva Vida, een klein dorp vol grote kansen. Kunnen zij daar opnieuw beginnen? (Bron: omslag)

Over vijf jaar | Rebecca Serle

Over ambitieuze Dannie die haar toekomst volledig heeft uitgestippeld. Op de dag dat ze ten huwelijk wordt gevraagd door David heeft ze een voorspellende droom waarin een andere man een rol speelt. Die man komt ze 4,5 jaar later tegen als de nieuwe liefde van hartsvriendin Bella. Wat volgt is een aangrijpend verhaal. Prachtig boek!

Advocate Dannie Kohan durft wel te voorspellen hoe haar leven er over vijf jaar uit zal zien. Ze heeft net een succesvol sollicitatiegesprek gehad voor haar droombaan en diezelfde dag vraagt haar vriend haar ten huwelijk. Ze valt ’s avonds dan ook volkomen gelukkig in slaap. Maar die nacht droomt ze dat ze wakker wordt in een ander appartement, met een andere ring om haar vinger en naast een compleet andere man. De televisie staat aan en ze ziet de datum. Het is dezelfde nacht, 15 december, maar dan in 2025. Vijf jaar later. Het is maar een droom, denkt Dannie, en ze doet haar best om hem te vergeten. Totdat ze vierenhalf jaar later de nieuwe vriend van haar beste vriendin ontmoet. Het is de man uit haar droom, ze weet het zeker. Over vijf jaar is een liefdesverhaal, boordevol geluk en hartzeer. Maar het is zeker niet een liefdesverhaal zoals je dat denkt te kennen. (Bron: omslag)

Was je maar van mij | Mhairi McFarlane

Over Laurie die, volkomen overwacht, na 18 jaar wordt verlaten door haar partner. Als ze met (goddelijke) collega Jamie vast komt te zitten in de lift, ontstaat er een plan om een relatie te faken. Voor Laurie om haar ex jaloers te maken en voor Jamie om zijn kansen op een promotie te vergroten. Maar wat nu als fake echt wordt… Aanrader!

Als Lauries vriend na achttien jaar hun relatie beëindigt, heeft ze een probleem. Niet alleen omdat ze voor hetzelfde advocatenkantoor werken en elkaar dus nog elke dag zien, maar ook omdat haar perfecte leven nu in duigen ligt. Als de nieuwe vriendin van haar ex ook nog eens zwanger blijkt, is de chaos compleet. Maar dan heeft Laurie een bijzondere ontmoeting in een kapotte lift met Jamie Carter, de knapste man van het kantoor, en lijkt de oplossing voor haar probleem binnen handbereik. Jamie gelooft niet in de liefde, maar hij heeft een vriendin nodig om indruk te maken op zijn bazen. Laurie, op haar beurt, wil een nieuwe liefde om ook weer onderwerp van gesprek te zijn. De ideale combinatie: een fake relatie met voor beiden alleen maar voordelen. Alleen is er maar een heel dunne lijn tussen doen alsof je verliefd bent en je hart verliezen aan je knappe ‘nep’-vriendje. (Bron: omslag)

Retourtje Elzas | Margreet Maljers

Over Jany die op het punt staat om een jaar te reizen, tot haar vriendin Lydia een beroep op haar doet om te helpen met haar B&B in de Elzas. Lydia (een manipulatief monster) maakt aan de lopende band misbruik van de goedheid van Jany. En dan is daar Bernd, die ook komt helpen. Samen gaan ze op pad in de omgeving en maken ze een avontuur mee met een van de gasten. Komt die wereldreis er nog of…?

Droom weg naar de Elzas met ‘Retourtje Elzas’ van Margreet Maljers. Net als Jany genoeg geld bij elkaar gespaard heeft voor haar sabbatical, belt haar vroegere vriendin Lydia met een noodkreet. Jany is wantrouwig, want Lydia stond erom bekend dat ze mensen voor haar karretje spande. Toch laat ze zich overhalen, op voorwaarde dat ze genoeg tijd zal hebben om de Elzas te verkennen. Het is het begin van een levensveranderende tijd, en niet alleen voor Jany. Lezers zullen Jany in hun hart sluiten in dit romantische en schilderachtige verhaal van Margreet Maljers. (Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen maand heb gelezen. Volgende maand volgt een nieuw lijstje met boekentips. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate links.)